Carolinfallet: Jägaren omhäktad

Den 50-årige "Jägaren" omhäktades av tingsrätten. (TT)


Den 50-årige mannen som misstänks för mordet på 29-åriga Carolin Stenvall i Gällivare omhäktades av tingsrätten, uppger TT:s reporter på plats.

Restriktionerna ska kvarstå, beslutade rätten.

Förhandlingen sker bakom stängda dörrar efter åklagarens yrkande, med hänvisning till förundersökningssekretess, uppger TT:s reporter från tingsrätten i Gällivare.

Den misstänkte 50-åringen uppträdde på tv-skärm från Luleå. Till skillnad mot tidigare häktningsförhandlingar dolde han inte sitt ansikte.

När häktespersonalen frågade om han ville slippa handfängslen under förhöret svarade han ja.

Åklagaren Ulrika Schönbeck yrkade på förlängd tid för åtal till den 1 december och fortsatta restriktioner för den misstänkte. Försvararen Leif Gustafsson sade att hans klient motsätter sig båda. Mannen vill kunna prata med sin familj, både vid besök och per telefon, utan att ha polis närvarande.

50-åringen erkänner att han har orsakat Carolin Stenvalls död hävdar att det hände när de kom i gräl och han knuffade henne så att hon föll på bilens dragkrok. Att kroppen hittades skjuten har han inte kunnat förklara. Inte heller att han flyttade och brände den.

– Han erkänner som tidigare vållande till annans död, och brott mot griftefrid, säger Gustafsson.

Det senare brottet har 50-åringen inte erkänt tidigare. Det har att göra med hur han behandlat och flyttat kroppen.

Gustafsson berättar att mannen vill slippa restriktionerna och mår "skitdåligt".

– Tänk dig själv att sitta i ett litet rum och bara få prata med mig eller polisen.

En så kallad paragraf 7-undersökning, eller liten sinnesundersökning, har visat att den misstänkte kan ha varit psykiskt störd, både när brottet begicks och i dag. Läkarna rekommenderar att han ska genomgå en stor undersökning, men för det krävs att han fälls i tingsrätten.

Skrivet av:

Senaste nytt

Nio EL6 provkörd – bästa kinesiska elbilen just nu?

Här är svenskarnas julfavoriter på Systembolaget – de dryckerna är de mest köpta

Vilka alkoholhaltiga drycker sträcker sig svenskarna efter mest inför julens festligheter egentligen? Nyheter24 har kikat närmare på hur försäljningen hos Systembolaget såg ut förra året.

Skottlossning i trapphus i Malmö

Polisen larmades på lördagsmorgonen om höga smällar i en trappuppgång i Augustenborg i Malmö, skriver polisen på sin hemsida. På plats hittades sedan skotthåll i trapphuset.

Örebro: Polisen rapporterar om brand

1 timme sedan
"Larm om brand i byggnad", skriver polisen på sin hemsida.

Ukrainska soldater vinterrustar – med handvärmare

1 timme sedan
I Ukraina är vintern här – den andra i ordningen under Rysslands pågående anfallskrig. Men inför årets krigsvinter är soldaterna bättre förberedda på kylan, anser läkaren "Osmak", som driver ett fältsjukhus nära Bachmut. Många av grabbarna som kommer in har handvärmare under sina kläder och i sina handskar, säger han.

Örebro: Polisen rapporterar om sammanfattning natt

1 timme sedan
"Nedan följer ett urval av nattens händelser från polisområde Örebro", skriver polisen på sin hemsida.