Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Guillous chattbluff

Nyheter | 26/11/2008 16:15

Det var en reporter som skrev svaren.

Jan Guillou fick det hett om öronen efter sitt inlägg i IPRED-debatten. Som Nyheter24 har skrivit om tidigare så var domen hård mot honom i bloggosfären. Igår chattade Guillou med Aftonbladets läsare om IPRED.

Men samtidigt som chatten ägde rum sågs Guillou på Stockholms central – han stod och drack kaffe, enligt uppgifter till tidningen Resumé. Aftonbladet gav sken av att det var Gulliou som satt vid tangenterna. Men i själva verket var det en reporter som skrev svaren.

– Jan Guillou var på resande fot och fanns med på telefon. Han svarade och vi skrev in svaren, säger Lena Widman, biträdande redaktionschef på Aftonbladet Nya Medier, till Resumé.

För drygt ett år sedan var Aftonbladet i blåsväder för chatten med näringsminister Maud Olofsson. När den chatten ägde rum satt Maud Olofsson i en intervju med Västerbotten-Kurirens reporter, hemma i Högfors.

I stället var det Maud Olofssons pressekreterare Lisa Wärn som chattade med läsarna, skriver Resumé.

Skrivet av: