Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Alliansen oenig: Ipred-lagen skjuts upp

Nyheter | 26/11/2008 14:04

Regeringen kan inte enas kring detaljerna i fildelningslagen.

Den borgerliga regeringen kan inte enas. Därför tvingas alliansen att skjuta upp det planerade beslutet att godkänna den kontroversiella Ipred-lagen i morgon. Slitningarna mellan partierna bedöms vara för stora.

Tidsplanen för lagförslaget mot illegal fildelning spricker. Propositionen kommer inte att antas av regeringen och därmed blir det ingen omröstning i morgon som väntat.

– Den vanliga beredningen är inte avslutad, säger Martin Valfridsson, pressekreterare åt justitieminister Beatrice Ask (m), till SvD.se.

Målet är att lagen ska kunna klubbas igenom "så snart som möjligt". Därför fortsätter partiöverläggningarna om utformningen. Lagen har delat etablissemanget i två läger. Kulturvärlden med frontpersoner såsom Per Gessle, Eva Dahlgren och Mikael Persbrandt har lobbat för lagen, medan bloggarna unisont har tagit avstånd ifrån den.

Ask har tagit ett initiativ till en förändring som innebär att lagen enbart ska kunna tillämpas på illegal nedladdning som görs efter den 1 april 2009.

Skrivet av: