Ökat hopp om svensk-norsk ubåt

En ny norsk studie som visar att priset på Kockums ubåtar är fördelaktigt ökar hoppet om att båtarna kan byggas på varvet i Karlskrona.(TT)


En ny, norsk studie som visar att priset på Kockums ubåtar är fördelaktigt ökar hoppet om att båtarna kan byggas på varvet i Karlskrona. Enligt Forsvarets forskningsinstitutt är Kockums A26-ubåtar 40-60 procent billigare än jämförbara, färdigutvecklade ubåtar.

– För oss är det här mycket positivt. Sedan är det upp till politikerna att besluta om det blir verklighet, säger Kockums informationschef Kjell Göthe till Blekinge Läns Tidning.

Skrivet av:

Senaste nytt

Kristersson: Sverige tveklöst säkrare

Likbilsförare vägrar ta emot Navalnyjs kropp

Likbilsförare vägrar att ta emot Aleksej Navalnyjs kropp från bårhuset efter att de mottagit hot, uppger den ryska regimkritikerns medarbetare.

Kung Harald på bättringsvägen

Norges kung Harald borde kunna vara på väg hem om ett par dagar, skriver det norska kungahuset i ett pressmeddelande.

Ryssland stoppar bensinexporten i sex månader

Ryssland stoppar exporten av bensin från landet från och med fredag för att motverka inhemsk bränslebrist, uppger regeringen i Moskva i ett uttalande.

Villa övertänd i Kristinehamn

En villa i Kristinehamns kommun har fattat eld, enligt Expressen. Magnus Åkervik vid SOS Alarm säger att det finns en spridningsrisk.

Därför säljer Kronofogden 667 000 burkar energidryck på auktion

Kronofogden har sålt 667 000 burkar energidryck på en auktion. Burkarna är en del av totalt 1, 2 miljoner energidrycker som svenska staten ska sälja. Anledningen handlar om ett österrikiskt brottsmål.