Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ubåt söker i Mälaren efter saknade

Nyheter | 01/11/2008 09:28

Med hjälp av undervattensfarkost och dykare försöker polisen hitta två män. (TT)

Med hjälp av en undervattensfarkost, flera fartyg och dykare försöker polisen i Västmanland hitta två män som saknas efter en båtolycka utanför Västerås i går.

Sökandet har nu återupptagits efter de två männen som befaras ha drunknat. I det stora sökpådraget ingår bland annat en undervattensfarkost, fartyg och dykare från Kustbevakningen samt två fartyg från Sjöräddningssällskapet.

Det var på fredagsmorgonen som larmet kom om att en båt med fyra män ombord höll på att sjunka. Två av dem, båda i 20-årsåldern, räddades ur vattnet och fördes med köldskador till Centrallasarettet i Västerås. De hade inga livshotande skador.

Redan i går bedömdes sannolikheten att hitta de saknade vid liv som mycket liten.

- Enda chansen är om de lyckats ta sig i land på någon ö och brutit sig in i en sommarstuga. Men då borde de ha hört av sig vid det här laget, säger Anders Helin, vakthavande befäl vid polisen i Västmanland, till TT.

Den ene saknade är 20-årsåldern och den andre kring 60 år. De var på väg för att avverka skog när olyckan inträffade.

- Båten var delvis öppen och i och med de höga vågorna tog den in vatten och sjönk snabbt. I så här hårt väder är det inte många som ger sig ut. Hade det varit vindstilla hade de nog klarat sig, sade Börje Strömberg, pressinformatör vid polisen.

Enligt honom bar ingen av männen flytväst.

Skrivet av: