Homosexuell får 40000 i skadestånd

En man får skadestånd av kommunen sedan han kränkts av en medarbetare.


En homosexuell man får 40 000 kronor av Vingåkers kommun i skadestånd sedan han kränkts av en medarbetare. Men facket anser fortfarande att det finns problem med homofobi i kommunen, skriver Katrineholms-Kuriren (KK).

I samband med en rast i september yttrade en medarbetare sig kränkande om homosexuella. Den homosexuelle mannen ansåg att chefen inte tog händelsen på allvar och anmälde kommunen för diskriminering.

Efter en uppgörelse mellan mannens fackförbund, Akademikerförbundet SSR, och kommunen tilldelas han nu skadeståndet. Dessutom ska kommunen betala 10 000 till den lokala fackföreningen, eftersom fackligt förtroendevalda uppges ha blivit hindrade från att gå vidare med ärendet, skriver KK. Men enligt facket finns det fortfarande problem med homofobi i kommunen.

– Av det som kommit till min kännedom framgår att det som har hänt med vår medlem inte är en isolerad händelse. Det verkar finnas en utbredd homofobi i kommunledningen, säger Dolores Kandelin Mogard, ombudsman på Akademikerförbundet, till tidningen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Då kan bitcoinutbudet halveras

Teknikbolagen sänkte Wall Street

Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

1 timme sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

1 timme sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.

Tredje borgmästare mördad i Ecuador

1 timme sedan
Borgmästare Jorge Maldonado i gruvstaden Portovelo i Ecuador sköts till döds på fredagen. Det är det tredje mordet på borgmästare i landet inom en månad.

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

2 timmar sedan
En man i 20-årsåldern döms till fängelse för att ha våldtagit en sovande kvinna, rapporterar Sydsvenskan.