Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Homosexuell får 40000 i skadestånd

Nyheter | 28/11/2008 05:46

En man får skadestånd av kommunen sedan han kränkts av en medarbetare.

En homosexuell man får 40 000 kronor av Vingåkers kommun i skadestånd sedan han kränkts av en medarbetare. Men facket anser fortfarande att det finns problem med homofobi i kommunen, skriver Katrineholms-Kuriren (KK).

I samband med en rast i september yttrade en medarbetare sig kränkande om homosexuella. Den homosexuelle mannen ansåg att chefen inte tog händelsen på allvar och anmälde kommunen för diskriminering.

Efter en uppgörelse mellan mannens fackförbund, Akademikerförbundet SSR, och kommunen tilldelas han nu skadeståndet. Dessutom ska kommunen betala 10 000 till den lokala fackföreningen, eftersom fackligt förtroendevalda uppges ha blivit hindrade från att gå vidare med ärendet, skriver KK. Men enligt facket finns det fortfarande problem med homofobi i kommunen.

– Av det som kommit till min kännedom framgår att det som har hänt med vår medlem inte är en isolerad händelse. Det verkar finnas en utbredd homofobi i kommunledningen, säger Dolores Kandelin Mogard, ombudsman på Akademikerförbundet, till tidningen.

Skrivet av: