Eldsprutare räddade en mans liv

Zack Segelström innehar Guinness världsrekord i att spruta med eldflammor.


Eldsprutarens rekordnotering är tre meter med eldflamma. På vikingamarknaden i Gudahagen i Näsum i helgen, där Zack Segelström uppträdde med sin gycklarshow, fick han verkligen användning för sina vana att handskas med eld, skriver Blekinge Läns Tidning.

Framåt småtimmarna natten mot söndag råkade en man välta en fotogenlykta medan han sov och snart brann hans tält. Zack Segelström vaknade av ett rop och lyckades ta sig in i tältet och bära ut mannen som klarade sig undan med lättare rökskador, rapporterar TT.

– Jag ska väl inte säga att jag leker med eld, men jag jobbar med den. Man ska inte ta för stora risker, för det är ett levande element. Det är en bedömningsfråga, säger Segelström till tidningen.

Skrivet av:

Senaste nytt

Flera döda i fabriksbrand i Taiwan

Raset på E6: "Det som rör sig är leran"

Lera i jorden gör att skred förr eller senare inträffar, enligt experten Johan Kleman. Det här kommer inte som en blixt från klar himmel, säger han om raset på E6 i Stenungsund.

Ingen gripen efter dubbelmordet i Sandviken

Fortfarande har ingen gripits efter krogskjutningen i centrala Sandviken på torsdagskvällen, där en man i 20-årsåldern och en man i 70-årsåldern miste livet. Ytterligare två personer, en kvinna i 20-årsåldern och en man i 45-årsåldern, skadades i skottlossningen.

Gängledare hann fly innan fängelse stormades

1 timme sedan
Venezuela uppgav i veckan att man tagit "full kontroll" över fängelset Tocorón som under lång tid styrts av det ökända kriminella gänget Tren de Aragua.

EU-topp: Obalanserad handel med Kina

1 timme sedan
EU:s handelskommissionär Valdis Dombrovskis anser att unionens handelsrelation till Kina är "väldigt obalanserad".

Billström om Sverigebilden: "Ingen quickfix"

1 timme sedan
Den svenska regeringen har bedrivit "intensiv diplomati" gentemot muslimska länder under FN:s generalförsamling i New York Målet: att försöka "reparera" Sverigebilden efter koranbränningarna. Men något möte med Turkiet, det främsta hindret för ett ja till svenskt inträde i Nato, blev det inte.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.