- Foto: Anders Wiklund/SCANPIX

Rut het valfråga i tevedebatt

Det är 200 dagar kvar till valet 2010. Hittills är valets hetaste fråga hushållsnära tjänster.


Statsminister Fredrik Reinfeldt (m) och Mona Sahlin (s) visade upp två vitt skilda uppfattningar om vad rut-avdraget, eller hushållsnära tjänster, innebär för den svenskan arbetsmarknaden.

- Jag är stolt över vad vi gjort. Vi har gjort svarta jobb vita, vi har sänkt tröskel in på arbetsmarknaden för nysvenskar, yngre kvinnor. Alternativet för många av dessa grupper är arbetslöshet, sa Fredrik Reinfeldt.

Mona Sahlin menade att de 1,3 miljarder kronor som rut-avdraget kostar, är på bekostnad av den allmänna välfärden.

- Politik är vad man prioriterar. I dag behöver barngrupperna bli mindre och personal behövs i äldreomsorgen. Det är vad vi vill prioritera. Inte ett avdrag som används mest av rika människor.

/
/
/
/
/
/
/
/
Senaste nytt

Källor: Flera gripna inför Navalnyjs begravning

Livstids fängelse för mord och nio mordförsök

En man i 20-årsåldern döms till livstids fängelse för mordet på en annan ung man på en snabbmatsrestaurang i Rågsved i södra Stockholm i maj 2023, meddelar Södertörns tingsrätt.

Tonårspojkar döms för knivmord

Den 23-årige Kalmarbon trodde att mötet skulle handla om en narkotikaaffär, men han blev knivmördad. Nu döms två tonårspojkar för mord respektive stämpling till mord.

Här är frågan Arla vägrar att svara på angående Bregott

Det var för ett par veckor sedan som Arla skickade ut ett gäng Bregott-paket till olika svenska kändisar. Men reaktionerna blev inte helt som tänkt.

Inflationen sjunker oväntat lite i eurozonen

Inflationen sjönk till 2,6 procent i eurozonen i februari, visar preliminära beräkningar presenterade av EU:s statistikbyrån Eurostat.

Arbetslösheten sjunker marginellt i eurozonen

Arbetslösheten i eurozonen sjönk till 6,4 procent i januari, enligt säsongsjusterade beräkningar gjorda av statistikbyrån Eurostat.