Stockholm

Misstänkt bomb på Hisingen

Polisen utrymmer minst ett kvarter runt Nordeakontor i Göteborg efter bombhot.


Läs mer

Strax efter klockan 13 på tisdagseftermiddagen kom en man in på Nordeas bankkontor på Hisingsgatan i Göteborg. Han hotade personalen att han hade en bomb i en plastpåse, och lämnade påsen kvar på kassadisken för att sedan fly ut från bankkontoret, skriver GP.

Polisen utrymmer nu minst ett kvarter runt banken, och söker efter mannen med ett flertal polispatruller. Räddningstjänsten är på plats, liksom ett flertal poliser.

Mannen hade på sig en brun peruk med hästsvans och en tunn ljus jacka under rået. Både peruken och jackan hittades av polisen strax efteråt.

– Det är oklart om rånaren fick med sig något byte, eller om han sagt att han ville ha pengar, men vi rubricerar ärendet som rån, säger polisens presstalesman Björ Blixter.

Astrid Sörensen satt i damfriseringen intill banken när polisen kom in och bad dem utrymma lokalen vid 13.30-tiden. Hon var klar hos damfrisörskan och satt och väntade på Flexbussen då det hände.

– De skrämde slag på oss, säger Astrid Sörensen, som fick stiga på bussen lite längre bort på gatan eftersom området vid salongen var avspärrad, skriver GP.

Omkring 20 minuter tidigare hade en butik i Backa på Hisingen rånats av flera personer. Bilen som rånarna planerat att använda vid sin flykt startade dock inte när de skulle köra iväg.

– Två personer har gripits som misstänkta för det rånet, säger Björ Blixter till TT.

Skrivet av:

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.