Söndag 5 Dec
Stockholm

Fyra år sedan dubbelmordet

Dubbelmordet i Linköping 2004 är fortfarande ouppklarat.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

LINKÖPING. Det har nu gått fyra år sedan det tragiska dubbelmordet i Linköping. Tidigt på morgonen den 19 oktober 2004 mördades Mohammed Ammouri, 8, och Anna-Lena Svensson, 56. Fallet är fortfarande ouppklarat då man ännu inte hittat gärningsmannen för de brutala morden.

Morden

Lille Mohammed hade stora drömmar som han aldrig fick genomföra. Han drömde om att bli fotbollsspelare och älskade matte. När han fyllde åtta envisades han med att gå ensam till skolan, trots att han tidigare år sällskapat med sin bror.

20 minuter i åtta lämnade han sitt hem på Barnhemsgatan, tog en liten gångväg upp mot Åsgatan och sedan till Tunvallaskolan som ligger några kvarter bort. Han syster gick hemifrån bara tio minuter senare. När hon gick ut på gatan hörde hon polissirener och ambulanser. Men hjälpen kom för sent. Mohammed var redan död när han kom fram till sjukhuset.

Samma morgon mördades också Anna-Lena Svensson, bara ett stenkast från sitt hem. På väg till sitt jobb som lärarinna höggs hon ner helt oprovocerat av samma knivman. Polisen tror att Svensson blev vittne till mordet på Mohammed och att hon därför mördats.

Ett vittne som stod i ett fönster såg delar av bråket, men förövaren doldes av höga träd och en sopbil som stod i vägen. Först trodde vittnet att det var ett par som skrek på varandra, men sedan larmades polis när man upptäckte att någon låg kvar på marken efter att gärningsmannen lämnat platsen.

Utredningen

Polisen misstänker att gärningsmannen hade god kännedom om området där morden begicks. Mannen kastade sin butterflykniv i gräset innan han lugnt tog sig ned för Åsgatan. Han lämnade också blodspår efter sig då han skadat sig i handen. Polisens utredning visar att mördaren sedan kom fram till en lokal mataffär där han slängde sin stickade mössa i en papperskorg. Men där slutar spåren efter förövaren.

I mössan hittades mellanblonda hårstrån, som visar att personen inte dna-testats av polisen tidigare. Nu misstänker man att mördaren var yngre än man tidigare trott. Personen använde nämligen en butterflykniv, som inte är ett vapen vana våldsverkare använder. Utredarna tror att den skyldige kan vara en pojke i nedre tonåren. Pojken smälte bra in i omgivningen och missades av utredningen.

Poliser fortsättar att arbeta vidare på fallet och är tacksamma för alla tips.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela