Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Fängelse för mordet på Nathalie

- 03/12/2008, 11:38 -

21-åringen som kvävde Nathalie med ett kampsportgrepp. (TT)

En 21-årig man som kvävde sin 20-åriga sambo med ett kampsportgrepp dömdes i dag av Alingsås tingsrätt till nio års fängelse för mord och brott mot griftefrid.

Han har sagt att han hållit greppet så länge han orkade, tills mjölksyran tog överhanden. Kvinnan avled dock efter någon enstaka minut, enligt rättsläkaren, sade åklagaren Urban Svenkvist till TT när mannen åtalades.

Det hände på kvällen den 15 maj. Mannen väntade till efter midnatt innan han bar ned kroppen och lade den i bagageutrymmet i sin bil och körde i väg. Först under färden bestämde han sig för att köra mot sina hemtrakter.

Kvinnan troddes först ha försvunnit. Under lång tid letade polis och allmänhet efter henne. Parallellt pågick en brottsundersökning och pojkvännen anhölls tidigt som misstänkt men släpptes ganska omgående efter förhör.

Kroppen hittades av en bonde på hans mark i Herrljunga kommun. Där hade pojkvännen grävt en grop. Innan han lade ned kroppen klädde han av den naken.

När kroppen hittades erkände 21-åringen.

Något annat motiv än grälet finns inte enligt åklagaren.

Skrivet av: