Pojkvännen är inte psykiskt störd

Den 21-årige pojkvännen är inte psykiskt störd och kan dömas till fängelse.


Nathalie Johansen mördades brutalt av sin egen pojkvän. Han använde kampsportsgrepp för att kväva henne till döds. Efter att 21-åringen nu genomgått en så kallad paragraf-sju-utredning, konstaterar rätten att han inte är psykiskt sjuk och kan följaktligen dömas till fängelse.

Pojkvännen hemlighöll mordet i fyra och en halv månad tills Nathalies kropp hittades av en bonde på en åker i Herrljunga.

21-åringen är åtalad för mord och har erkänt samtliga handlingar. Nu väntar en rättegång för att fastställa eventuell dom och straff, rapporterar SVT.

Skrivet av:

Relaterat
Senaste nytt

Armenien vädjar om FN-övervakning

Tolv länder ökar i EU-parlamentet

När Storbritannien lämnade EU försvann 46 mandat i EU-parlamentet och ledamöterna minskade till 705. I valet 2024 blir de 15 fler igen. Finland och Danmark får fler mandat – men Sverige är kvar på 21.

Tiotusentals demonstrerade mot polisvåld

3 timmar sedan
Tiotusentals människor i Frankrike har demonstrerat mot polisvåld under lördagen, i protester som organiserades av vänsterorganisationer.

Världens äldsta träbygge hittat i Zambia

3 timmar sedan
En 476 000 år gammal träkonstruktion har grävts fram i Zambia, rapporterar SVT Nyheter. Träkonstruktionen är den äldsta som hittills har hittats.

Sis-chefer tagna ur tjänst efter intervjuer

3 timmar sedan
Två centrala chefer för Statens institutionsstyrelse (Sis) har tagits ur tjänst och anmälts till Statens ansvarsnämnd (San), rapporterar SVT Nyheter.

Sågverk övertänt i Nora – räddningstjänsten på plats

igår 21:30
Det gamla sågverket vid Dammsjön i Nora kommun i Västmanland brinner. Byggnaden är helt övertänd och räddningstjänsten kommer att låta den brinna ner.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.