Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Fängelse för obetalda hotellnätter

Nyheter | 05/12/2008 03:46

(TT)

Åtta månaders fängelse blev straffet för den 36-årige man som bodde på hotell och vandrarhem i närmare ett halvår utan att betala för sig, skriver Motala Tidning.

Mannen vantrivdes med sitt boende på ett gästhem för socialtjänstplacerade. I juni lämnade han därför sitt rum och tog in på en stiftsgård i Rättvik och fick smak för det.

Med hjälp av falska identitetsuppgifter hann han bo på ett 15-tal hotell, pensionat och vandrarhem runt om i landet. Han både sov och åt utan att betala för sig innan han åkte fast.

I november, efter ett natt på Skänningehotell, var resan över för 36-åringen. Då hade Motalapolisens utredare lyckats spåra honom.

I fredags hölls rättegången mot honom och han fick sin dom direkt. Förutom åtta månaders fängelse för stöld och bedrägeri beslöt Linköpings tingsrätt att han ska betala hotellnotorna på drygt 60 000 kronor samt ersätta fyra inrättningar där han stulit pengar och inredning.

Skrivet av: