Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

29-åring lirade bort bankens pengar

- 05/01/2009, 13:17 -

När banksystemets spärr kollapsade kunde en 29-årig man spela bort 700 000.

När banksystemets säkerhetsspärr kollapsade kunde en 29-årig man spela bort 700 000 kronor av bankens pengar. Nu åtalas han för grovt bedrägeri.

En natt i november 2006 satt göteborgaren vid sin dator och spelade på en spelsajt. Plötsligt upptäckte han att han kunde få obegränsad kredit från banken till spelinsatser. Vid ett tillfälle förde han över 70 000 kronor på ett bräde och spelade bort dem. Att han kunde göra överföringarna berodde på att en av Swedbanks internetbanks säkerhetsspärrar varit tillfälligt ur funktion.

Enligt åklagaren finns det inga misstankar om att mannen ska ha vetat om att banken hade problem med säkerheten. Flera personer har oberoende av varandra lyckats utnyttja säkerhetshaveriet. Mannen själv erkänner bedrägeriet.

– Han har insett att han gjort något olagligt men säger att han bara inte kunde låta bli, säger kammaråklagare James von Reis till TT.

Skrivet av: