Flickskola fick egen dödspatrull

Ett hemligt sällskap på den exklusiva privatskolan satte skräck i omgivningen.


Det låter som en spännande intrig till en thriller, men terrorn som fick härja fritt på den amerikanska flickskolan kunde inte vara verkligare.

Miss Porter’s School for Girls, en av USA:s mest exklusiva privatskolor för unga överklassflickor, har hamnat mitt i en fruktansvärd skandal som riskerar att förstöra skolans rykte för all framtid.

Ett hemligt sällskap av snorkiga snorungar, mobbade en elev med psykiska problem så svårt att hon började undvika lektioner och sedermera blev relegerad från skolan.

Allt började med att flickan hade avvikande åsikter om hur skolbalen skulle anordnas. Något som inte sågs med blida ögon av flickorna i det hemliga sällskapet - som kallade sig för ”opritjniki” efter den ryske tsaren Ivan den förskräckliges dödspatrull.

Terrorn tog sig uttryck i förolämpande meddelanden på Facebook och på lappar som cirkulerade på skolan. Bland annat kallades flickan för ”efterbliven.”

Flickan som lider av den neuropsykiatriska störningen ADHD mådde så dåligt av mobbningen att hon började undvika lektioner och till slut såg sig tvungen att fuska på ett prov för att klara av betygen – ett fusk som hon genast erkände och ångrade.

– Det här är ett hårt arbetande barn. Jag avskyr verkligen att det här ska behöva hända henne, säger flickans pappa, William Bass, enligt New York Post.

Enligt pappan, som nu stämt skolan, försökte de utan framgång uppmärksamma problemen.

Katherine Windsor, skolans rektor, säger i ett uttalande att skolan ”med kraft” kommer motsätta sig anmälan.

En av frågorna man kan ställa sig är hur en grupp unga amerikanska tonårsflickor kan bilda en grupp, med en rysk dödspatrull specialiserad på stympning och tortyr som förebild, utan att det höjer några som helst ögonbryn på skolan, skriver Times Online.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kina tvingar Apple att ta bort mobil-appar

Ödesstund för Ukrainapaketet – och talmannen

Världen håller andan när USA:s kongress står i begrepp att rösta om stöd till Ukraina och Israel – hjälp som är avgörande för de pågående krigen. Även talman Mike Johnson är på helspänn. Hjälppaketen gör att han riskerar att avsättas av högerflanken i sitt eget parti.

Nytt vulkanutbrott i Indonesien

Vulkanen Raung i Indonesiens norra övärld spyr återigen aska mot skyn. På fredagen har en 400 meter hög rökpelare uppmätts av landets myndigheter.

Stormen kring Kinberg Batra - detta har hänt

Kompisrekryteringar och rymdfakturor. Förra året tillträdde den tidigare Moderatledaren Anna Kinberg Batra som landshövding i Stockholm. Nu stormar det rejält kring henne.

Då sänks skatten för en miljon svenskar – är du en av dem?

Det senaste året har inte inneburit några stora sänkningar av skatter för de svenska hushållen. Istället har man trängts av höga räntor, dyrare varor och faktiskt flera skattehöjningar. Américo Fernández är privatekonom på storbanken SEB och spår sänkningar av flera skatter i höst. – Sverige har starka finansiella muskler, säger han till Nyheter24.

Man höll hund och valpar instängda i garage – utan dricksvatten och rena liggplatser

En man i 20-årsåldern höll en tik och hennes valpar instängda i ett garage utan ljusinsläpp. Det saknades även torra, rena liggplatser med bäddmöjligheter och driksvatten i garaget. Nu förbjuds mannen ta hand om djur, oavsett djurslag.