OG:s jakt på hackarna kostade halv miljon

- 07/01/2009, 14:51 -

Enligt Original Gangsters ligger Flashbacks grundare, Jan Axelsson, bakom hackningen.

Under natten till tisdagen blev Original Gangsters hemsida utsatt för sabotage. Hackare bröt sig in på sajten och stal mejlkorrespondens mellan OG-ledaren Denho Acar och hans kunder samt vänner.

Dessa uppgifter dök snabbt upp på internetforumet Flashback. Genast inledde OG jakten på hackarnas identitet. I dag skriver Denho Acar att OG har identifierat hackarna efter att ha utlyst en belöning på 500 000 kronor.

Enligt Acar är sabotaget ett samarbete mellan grundaren av nätforumet Flashback, Jan Axelsson, och nazister. Det avslöjar han på den kontroversiella sajten Kriminellt, som hänger ut sexbrottslingar.

Kan läsas på Kriminellt:

"Efter att Dano (Denho, reds anm) och OG gjort en utfästelse på 500.000 kr kom svaret fort och som en chock för oss, Jan Axelsson och nazister låg bakom hackningen".

"Redan efter några minuter kunde alla se uppgifterna och privata mail på flashbacks forum. Att sedan Admin på Flashback låter alla uppgifter ligga uppe på forumet och öppnar låsta trådar känns väldigt tråkigt för oss"

Nyheter24 får tag på Denho Acar i Turkiet där han befinner sig. Han vill inte säga vem som är hans källa.

Har ni några bevis på att det var Jan Axelsson?

– Ja, vi har gjort en egen utredning, säger Acar till Nyheter24.

Vad är det för bevis och hur har ni fått tag i dessa?

– Det tänker jag inte tala om.

Kommer du att vidta några åtgärder?

–Nej, men jag talar endast för mig själv. Samtidigt kan jag inte garantera vad andra OG-medlemmar tänker göra. Men har man gett sig in i leken får man leken tåla, säger Acar.

Du har utlyst en belöning på en halv miljon för information. Har någon tagit del av belöningen?

– Ja, det finns en person som har fått pengar för att hitta hackarna, säger Acar.

Du nämner nazister. Vilka är dessa?

– Det kan jag inte avslöja, men det lär du märka snart.

Nyheter24 har också varit i kontakt med Flashbacks grundare, Jan Axelsson som menar att anklagelserna som riktas mot honom är "det snurrigaste jag hört". Läs intervjun med Jan Axelsson här.

Skrivet av: