Småbarnsföräldrar spöade av vakter

- 10/01/2009, 17:06 -

Den perfekta utekvällen slutade med handklovar på betonggolv.

GÖTEBORG. Skandalomsusade Stureplansgruppen är åter i blåsväder. För några veckor sedan åkte delägaren Ulf von Roth fast, misstänkt för att ha tagit droger på en av gruppens egna klubbar, Sturecompaniet i Stockholm. Vilket är extra anmärkningsvärt då Stureplansgruppen under lång tid har hållit hög svansföring i arbetet mot narkotikan på klubbar.

Nu har två småbarnsföräldrar blivit misshandlade på den av Stureplansgruppen ägda inneklubben Push i Göteborg.

Allt var perfekt

Ilias Liverhorn, 29 och Carina Nissfeldt 30, hade sett fram emot att kunna lyxa till det med en helkväll på klubb. De var barnfria för kvällen, en bekant från Los Angeles var på besök tillsammans med sin blivande fru, och de hade bokat bord på inneklubben Push.

Allt var perfekt. Fram till att det var dags för att runda av kvällen och åka hem. Carina kunde inte hitta sin garderobsbricka. Först var vakterna tillmötesgående och försökte hjälpa henne att hitta jackan. När det inte lyckades bytte de plötsligt attityd och krävde att Carina skulle lämna klubben och gå ut i den bitande vinterkylan. Endast iklädd sin tröja.

Ansiktet mot betonggolvet

– Helt plötsligt ser jag hur vakterna har slitit ner Carina på golvet. När jag höjer rösten för att fråga vad det är som händer känner jag plötsligt hur någon tar ett hårt stryptag på mig bakifrån. Jag svimmar. När jag kvicknar till håller vakterna på att sätta handbojor på mig, sedan blir vi nedtagna i källaren och placerade i två olika rum, säger Ilias Liverhorn till Nyheter24.

– I källarrummet tvingas jag ner på knä med ansiktet mot betonggolvet. Jag kan höra hur Carina förtvivlat ber dem att sluta i rummet intill. Det hela var väldigt frustrerande. När jag tittar upp på en av vakterna säger han åt mig att sluta stirra och ger mig en snyting rakt över ögat, fortsätter Ilias Liverhorn.

Driftchefen: "De ljuger"

Push driftschef har liten förståelse för parets version av det inträffade.

– Deras version av vad som hände stämmer absolut inte. Jag var på plats under hela ingripandet och det var gästen som gav sig på vår kvinnliga vakt, säger Push driftschef till GT .

Carina Nissfeldt fnyser åt driftchefens berättelse.

– Vi blev ju placerade i olika rum, hur kan då chefen påstå att han varit med under hela ingripandet. Man kan ju undra om han på något mystiskt sätt kan dela på sig och vara på två ställen samtidigt, säger Carina Nissfeldt till Nyheter24.

Carina och Ilias fick tillbringa natten i häktesförvar och uppsökte morgonen därpå läkare för att få sina skador dokumenterade.

Skrivet av: