Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hells Angels-klubb motas bort

Nyheter | 22/01/2009 16:07

Polisen och politikerna slår med gemensam kraft mot de kriminella MC-klubbarna och den organiserade brottsligheten.

ESKILSTUNA. MC Sweden ses som en systerklubb till Hells Angels och har ett av sina fästen i Eskilstuna. Polisen och politikerna går nu samman för att slå mot den organiserade brottsligheten i området.

– Det är ett problem att vi har en MC-klubb som ägnar sig åt organiserad brottslighet i staden och vi befarar att det kommer att bli större, säger socialdemokraten Micael Hedlund, till Sveriges Radio Sörmland.

Kommunens bästa vapen är att störa den organiserade brottsligheten, menar Hedlund. Kommunen vill därför ändra i detaljplanen för att försvåra för MC-gängen och deras kriminella klubbverksamheten.

– Grunden till varför nationalstaterna bildades var för att medborgarna skulle ha trygghet. Det här är ett sätt för kommunen att kunna försvåra för de här människorna att leva på organiserad brottslighet, säger han till Sveriges Radio Sörmland.

Även om klubbarna bara flyttar vidare och rotar sig på andra platser, planerar politikerna och polisen att slå till mot verksamheten på nytt.

Skrivet av: