Stockholm

Officer kopplas till Hells Angels

F21 vill inte ha kvar officeren med misshandel och narkotikabrott i bagaget.


Läs mer

LULEÅ. 24-åringen är dömd för narkotikabrott och misstänks för kopplingar till Hells Angels. Nu ifrågasätts hans tjänst som specialistofficer vid Norrbottens flygflottilj.

Det var i februari förra året som den 24-åriga officeren greps med en påse vitt pulver i Göteborg. Pulvret visade sig vara amfetamin, men mannen menade att påsen inte ens var hans. Enligt officeren tillhörde den en kamrat och militären hävdade att han inte var medveten om att han fortfarande hade påsen när han greps.

Officeren testades och det visade sig att han hade amfetamin i blodet. Mannen förnekade brottet, men dömdes till två månaders fängelse. Dessutom har 24-åringen sedan tidigare en villkorlig dom för misshandel.

Under 2008 kom den nya uppgifter angående mannen. Ett flertal oberoende källor uppgav att 24-åringen umgåtts i Hells Angels-kretsar, något som F21 inte såg på med blida ögon.

F21 har nu skickat in en begäran till Försvarets personal- och ansvarsnämnd om att avskeda mannen.

Nyheter24 ringde upp Norrbottens flygflottilj för en kommentar.

Vad har han för befattning?

– Han är fänrik och utbildar värnpliktiga, säger informationschefen Sara Burlage till Nyheter24.

Vad kommer då att hända om man inte lyckas avskeda honom? Kommer han att få fortsätta sin tjänst, eller kommer han att förflyttas?

– Jag har ingen aning än, vi vet inte förrän domen vinner laga kraft. Han har överklagat, så om han blir frikänd så får han väl fortsätta. Det är inget vi beslutar eller spekulerar kring, det är Försvarets personal- och ansvarsnämnd som beslutar den saken, menar Jan Isaksson vid Norrbottens flygflottilj.

Se militärliv nedan.

Skrivet av:

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.