Gravarna i Mellerud "ett sjukt skämt"

Gravarna som upptäcktes i går var tomma. Någon har utsatt de anhöriga för ett sjukt skämt.


MELLERUD. Det var under fredagen som två kvinnor gjorde det makabra fyndet vid en industrilokal i Mellerud. Där fanns nämligen det som såg ut som två gravar, med två instuckna kors i grushögarna. På ett av korsen stod namnet Daniel.

Kvinnorna larmade polisen då de misstänkte att det kanske hade något att göra med de försvunna männen Peter Larsson och Daniel Olsson, som försvann spårlöst i höstas.

Polis begav sig genast till platsen och under gårdagen undersöktes gravarna. Men det visade sig att de var tomma. Någon har utsatt de anhöriga för ett sjukt skämt. Kan det ha varit några ungdomar som genomfört en ritual? Eller är det kanske en varning från den undre världen?

– Det kan vara det. Allt är möjligt. Men det är inget som jag känner till, menar kriminalkommissarien Thord Haraldsson, enligt Expressen.

Enligt polisen var de försvunna småbarnspapporna inblandade i grov brottslighet och kan länkas till kriminella gäng som Hells Angels och Bandidos. Men teorierna om vad som kan ha hänt männen är många. Vissa menar att de försökt blåsa Hells Angels på pengar och sedan råkat illa ut, men ingen vet säkert.

Daniel Olssons syster Agnetha Bergh är upprörd över de tomma gravarna, men är samtidigt lättad.

– Det gör att man har ett visst hopp kvar, säger hon, skriver Expressen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

USA ut ur Niger – kan gynna Putin

Rysk guvernör: Drönare dödade två

1 timme sedan
Guvernören i den ryska Belgorod-regionen, nära Ukraina, uppger att två personer har dödats i en drönarattack.

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

2 timmar sedan
Fem personer har häktats misstänkta för grova ekobrott i Eskilstuna, rapporterar lokala medier.

Explosion vid militärbas i Irak

3 timmar sedan
En person dödades och flera skadades i en attack mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt irakiska säkerhetskällor. Enligt källorna rör det sig om en "bombattack" men vill inte uppge vem som kan ligga bakom.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

igår 23:01
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

igår 22:46
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.