Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Själasörjare ville ärva

- 13/01/2009, 12:46 -

"Jag har inga kommentarer."

En förtroendekris har drabbat Masthuggs församling i Göteborg.

Kyrkorådet i Masthugg menar att en komminister allvarligt brustit i sitt omdöme när hon blandat ihop sin roll som själasörjare med en privat relation.

Allt hon ägde

Det var på en begravning, som komministern ledde, som hon kom i kontakt med den äldre kvinnan. Den gamla damen blev berörd av begravningsgudstjänsten och önskade att komministern skulle hålla i hennes egen när det var dags.

Efter en tids kontakt blev de bägge kvinnorna goda vänner och den gamla damen berättade att hon avsåg att testamentera allt hon ägde till komministern.

Efter döden

När kvinnan sedan avled meddelade komministern inte kvinnans anhöriga. I stället gick hon till banken och deltog i öppnandet av kvinnans bankfack. Därefter gick hon, utan att kontakta vare sig polis eller någon av de legala dödsbodelägarna, in i kvinnans lägenhet. Senare ska hon ha talat med en kollega i församlingen om vilka smycken hon skulle kunna tänka sig att behålla.

Först efter upprepade påtryckningar där det olämpliga i att hon ärver en kvinna vilken hon varit själasörjare för påpekades gick komministern med på att avsäga sig rätten till arvet.

Girighetens pris

Nu riskerar girigheten att stå henne dyrt. Kyrkorådet i Masthugg har anhållit om en befogenhetsprövning, som om den godkänns kan komma att kosta henne jobbet.

Nyheter24 ringde upp komministern:

– Jag har inga kommentarer, säger komministern innan hon lägger på luren.

Skrivet av: