Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Skatteverket lurar pokerspelare

- 13/01/2009, 18:58 -

Det är iallafall vad pokerspelare tror när de tar emot cd-skivan som nu skickas ut till nätpokerspelare runtom i landet.

Men Skatteverket utfärdar nu en varning för de falska breven med tillhörande cd-skiva, som sägs komma från just Skatteverket.

– Det allvarliga är att cd-skivan innehåller en så kallad trojan, vars syfte är att samla information om bankkonton, användarnamn och lösenord från mottagarens dator, säger Skatteverkets riksprojektledare Dag Hardysson i ett pressmeddelande.

Skatteverket menar att det handlar om bedrägeri och har polisanmält det hela. Det är fortfarande oklart hur många som har fått breven och cd-skivorna.

Nu uppmanar Skatteverket de som installerat skivan att omedelbart vidta säkerhetsåtgärder, och rensa datorn på trojaner. Skatteverket påpekar också att man generellt aldrig skickar ut cd-skivor, skriver nwt.

En arg pokerspelare på nätet:

Skrivet av: