Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Bedragare shoppade Disneyfilmer

Nyheter | 14/01/2009 02:29

En 31-årig man kapade 27 betalkort och handlade varor för nära en miljon kronor. På shoppinglistan stod allt från tofflor och Disneyfilmer till parkettgolv och datorer.

En 31-årig man kapade 27 betalkort och handlade varor för nära en miljon kronor. På shoppinglistan stod allt från tofflor och Disneyfilmer till parkettgolv och datorer. Malmöbon åtalades på tisdagen vid Malmö tingsrätt för grovt bedrägeri och försök till grovt bedrägeri, skriver Metro på nätet.

Mannen ska under sommaren och hösten 2008 ha förfalskat bankkorten och undertecknat köpen med sitt eget namn. Förutom köpen för totalt 985 000 kronor ska han även ha försökt att köpa varor för minst 109 000 kronor på korten.

Mannen erkänner i polisförhör och förklarar det med att han blivit hotad av tre män. Bakgrunden ska vara att han har stora spelskulder.

Förra veckan varnade nyheter24 för telefonbedragarna som ringer upp sina offer och spelar bankstjänstemän. På så sätt får de tillgång till kundernas kortnummer och kod och minuter efteråt är bankkontot länsat på pengar.

Skrivet av: