Bedragare shoppade Disneyfilmer

En 31-årig man kapade 27 betalkort och handlade varor för nära en miljon kronor. På shoppinglistan stod allt från tofflor och Disneyfilmer till parkettgolv och datorer.


En 31-årig man kapade 27 betalkort och handlade varor för nära en miljon kronor. På shoppinglistan stod allt från tofflor och Disneyfilmer till parkettgolv och datorer. Malmöbon åtalades på tisdagen vid Malmö tingsrätt för grovt bedrägeri och försök till grovt bedrägeri, skriver Metro på nätet.

Mannen ska under sommaren och hösten 2008 ha förfalskat bankkorten och undertecknat köpen med sitt eget namn. Förutom köpen för totalt 985 000 kronor ska han även ha försökt att köpa varor för minst 109 000 kronor på korten.

Mannen erkänner i polisförhör och förklarar det med att han blivit hotad av tre män. Bakgrunden ska vara att han har stora spelskulder.

Förra veckan varnade nyheter24 för telefonbedragarna som ringer upp sina offer och spelar bankstjänstemän. På så sätt får de tillgång till kundernas kortnummer och kod och minuter efteråt är bankkontot länsat på pengar.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Två gripna för mordförsök i Bredäng

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

Det råder äggbrist i Norge – och många korsar därför gränsen för att ladda upp inför påsken. De frågar direkt när de kommer in: "Har ni ägg?", säger Patrik Zäll, butikschef för Nordby Supermarket.

Så kan kriget fortsätta trots fördömanden

Världssamfundet har satt ned foten om en vapenvila, åtminstone på pappret. Säkerhetsrådets krav lämnar tolkningsutrymme och har åsidosatts förr. Israel fortsätter att bomba Gazaremsan.

Japan återupptar Unrwa-stöd

Japan är i färd med att återuppta sitt stöd till FN:s krisdrabbade hjälporganisation för palestinska flyktingar, Unrwa – som koordinerar närapå alla hjälpsändningar till Gaza – meddelar landets regering.

Påven kysste kvinnliga interners fötter

Påve Franciskus markerade i år skärtorsdagens ankomst genom att tvätta och kyssa tolv kvinnliga interners fötter i ett fängelse utanför Rom.

Lite uppåt i Asien

1 timme sedan
Det var omkring en halv procent upp för ledande börsindex i Japan och Kina i fredagens inledande handel, en dag då börsen i Hongkong har helgstängt.