Torsdag 16 Sep
Stockholm

Brödrapar misstänkta för barnvåldtäkt

En av barnvaktsbröderna filmade övergrepp och våldtäkter mot flera barn, den andra brodern släpps nu trots misstanke om brott.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

SÖDERTÄLJE. Ett brödrapar misstänks för sexuella övergrepp och våldtäkt i samband med att de suttit barnvakt. En av bröderna, 39 år, har erkänt flera våldtäkter och sexuella övergrepp på minst fyra barn som han och hans 37-årige bror suttit barnvakt åt. 39-åringen filmade dessutom övergreppen, filmer som senare hittades i mannens dator.

Hans 37-årige bror är också misstänkt för våldtäkt på ett av de barn som mannen och hans bror tagit hand om. Men nu släpps 37-åringen, trots misstanke mot honom och teknisk bevisning. Polisen hittade "spår" på ett av barnens kläder som var kopplat till 37-åringen.

– Han har gett en rimlig förklaring till den tekniska bevisningen som finns och är inte utpekad av barnen även om polisen tycker att han är misstänkt, säger 37-åringens advokat Dennis Harding, till LT.

Trots mannens förklaring och det faktum att han släppts, kvarstår fortfarande misstanke mot honom och utredningen fortsätter.

Den 39-årige brodern greps i höstas misstänkt för att ha våldtagit fyra barn vid flera tillfällen då han suttit barnvakt. Polisen hittade filmer i mannens dator på övergreppen samt på en våldtäkt på en 17-åring som sovit över hos mannen. 39-åringen sitter i nuläget häktad på en rättspsykiatrisk avdelning.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela