Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Black Week börjar om

 
Dagar
 
Timmar
 
Minuter
 
Sekunder

Indienfantast ny mp-topp

Nyheter | 23/09/2008 22:27

39-årig skåning blir ny gruppledare i riksdagen för miljöpartiet.

Ulf Holm blir ett framtidsnamn för miljöpartiet i och med utnämningen till ny manlig gruppledare i riksdagen. Tillsammans med Mikaela Valtersson kommer han att styra över partiets riksdagsgrupp. Vissa skulle dock med säkerhet kalla den nye gruppledaren för "broiler".

I dag är Holm riksdagsledamot från Lund, ledamot i arbetsmarknadsutskottet och i EU-nämnden. Han kommer att efterträda Mikael Johansson, som har varit gruppledare sedan 2002. Men han har en lång politisk karriär bakom sig. Redan som 15-åring gick Holm med i mp och var med och bildade miljöpartiets ungdomsförbund Grön Ungdom, där han var förbundssekreterare 1988-1993. 1995-1999 var Holm EU-parlamentariker för miljöpartiet, skriver Politikerbloggen.

Lite kuriosa är att Holm ser sig som en Indienfantast, och har besökt Asien femton gånger, skriver han på sin hemsida:

"Särskilt Indien intresserar mig och charmar mig med allt som landet kan ge. Fast språket hindi har jag svårt att lära mig, tyvärr. Har planer på att starta en restaurang i Indien tillsammans med min indiske kompis. Vi får se hur det går med detta, indisk byråkrati är ju lite komplicerad, minst sagt."

Skrivet av: