Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här är vittnena som kan fria Schürrer

Nyheter | 15/01/2009 12:15

"Det förekom märkliga omständigheter som inte har fått sin förklaring"

Nya vittnen.

Schürrercirkusen går in på sista varvet. Hon har skrattat i rätten. Hon har vägrat att svara på frågor. Och allra senaste sköts förhören upp eftersom hon drabbats av kräksjukan.

Eftersom det saknas teknisk bevisning som binder Christine Schürrer vid brottsplatsen, hyrvillan i Arboga, kommer sex nya vittnen att höras i dag. Schürrers advokat, Per-Ingvar Ekblad, kallade även in ett helt nytt vittne på torsdagen. Det totala antalet vittnen som Ekblad kommer pressa är alltså nu sju personer.

Det nya vittnet, som kallades in i dag, är en man som enligt försvaret ska styrka att det redan veckorna innan morden funnits information på nätet som pekade på att Arbogamammans sambo ska ha haft "problem med tyskan".

De sex andra kallade vittnena är:

  • En kvinna som under förmiddagen den 17 mars vid 11-tiden var ute på en promenad i det aktuella området i Arboga. Hon mötte då en kvinna som gav ett obehagligt intryck. Vittnet undvek ögonkontakt, men trodde inte att kvinnan kom från Arboga. Hon var cirka 175 centimeter lång och bar en vadderad jacka och mörka jeans. Antagligen hade hon en kapuschong över huvudet. Hon gick stelt.
  • En kvinna som från sitt fönster den 16 mars omkring klockan tre på eftermiddagen såg en person som hon tyckte såg otäck ut, med stirrande ögon. Hon blev rädd och ropade på sin man. Personen var klädd i mörk rock, bar en ryggsäck och hade kängor på fötterna.
  • Vittnets make som uppfattade personen som en okänd kvinna.
  • En kvinna som under en joggingtur vid 18.45-tiden på mordkvällen i området noterade en bil som enligt hennes uppfattning uppträdde konstigt.
  • En kvinna som vid 19-tiden samma kväll tillsammans med sin dotter mötte en silverfärgad bil. Den framfördes på ett sådant sätt att hennes dotter tvingades bromsa för att undvika en kollision.
  • Dottern till vittnet.

I somras avslöjades det att mammans utpekande av den tyska kvinnan kan bli helt värdelöst:

Skrivet av: