Stockholm

"Sensation om Schürrer släpps fri"

Åklagaren kräver livstids fängelse för den åtalade tyskan.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

SVERIGE. Barnen i Arboga dödades av en kall och kontrollerande person, sade kammaråklagare Frieda Gummesson.

14 förhandlingsdagar har gått. I dag avslutas rättegången i Svea hovrätt om barnamorden i Arboga.

– Barnen hade inte en chans att försvara sig när de överrumplades. De kunde inte försvara sig mot förövaren, sade kammaråklagare Frieda Gummesson.

Åklagaren poängterade att även barnens mamma hade avlidit av sina skador om inte styvpappan av en händelse kommit hem strax efter dådet och hittat sin familj.

Påstådd adoption

Gummesson hävdade att Christine Schürrer inte är trovärdig. Hon sade vidare att hennes förklaring till sina besök vid runstenen i Arboga dagarna före morden inte heller är riktiga.

– Schürrer har inte kunnat förklara varför det var varit så angeläget att just de här dagarna åka från Stockholm till Arboga och besöka runstenen, sade Gummeson.

Enligt Frieda Gummesson ska Schürrer besökt Arboga den 30 januari 2008 för att göra barnens mamma illa. Schrürrer ska också varit så desperat att hon påstått att hon fött ett barn åt styvpappan och som hon adopterat bort.

– Det är styrkt att hon aldrig varit gravid och fött något barn. Hennes påstående om barnet var ett sätt att få tillbaka styvpappan, sade åklagaren.

Livstids fängelse

Åklagaren menar att bilden på familjens hus, som hittades i Schürrers dator, kan ses styrka motivet att döda barnen. Trots att det inte finns några klara bevis som direkt binder den åtalade till mordplatsen, hävdar Gummesson att livstids fängelse är den enda domen som kan vara aktuellt.

– Den enda tänkbara påföljden som finns är fängelse, antingen tidsbestämt 10-14 år eller livstid, sa Gummesson enligt Vlt.

Vlt:s juridiske expert Sven-Erik Alhem säger att en friande dom i dag skulle vara en sensation. I så fall har hovrätten bestämt sig för att bevisen inte räcker till.

– Men finns hon kvar i häktet under några dagar vet vi säkert att det också blir en fällande dom, säger Sven-Erik Alhem till Vlt.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.