"Advokaten famlar i luften"

"Han sätter myror i huvudet på hovrätten."


Måndagen den 17 mars – den dag då Saga och Max, 1 och 3 år gamla, hittades döda och deras 23-åriga moder svårt skadad – såg flera grannar "skumma" personer i området.

De sju grannar som vittnade på torsdagen i Svea Hovrätt pressades hårt av tyskans försvarsadvokat, Per-Ingvar Ekblad, som menade att tiderna för grannarnas iakttagelser inte stämmer överens med var tyskan befann sig.

Enligt vittnesmålen är flera överrens om att de såg en "pundare" som strök omkring i området på söndagen. Men meningarna gick isär om huruvida denna person var en kvinna eller en man. Också på måndagsförmiddagen säger sig en granne ha sett en underlig kvinnoperson i området.

Två vittnen, en mamma och dotter, berättade om en silverfärgad bil de var nära att krocka med på mordkvällen vid 19-tiden när de svängde ut på vägen från kvarteret där familjens hus ligger.

Ett annat vittne berättade om en text han sett på mammans sambos blogg innan morden. I blogginlägget beskrev sambon sin relation med tyskan. Detta var den utlösande faktorn som gjorde att vittnet och en annan kontaktade polisen och Christine Schürrer blev huvudmisstänkt, enligt SR.

Ekblad menar, bland annat, att de iakttagna personerna inte kan ha varit tyskan. Samtidigt finns det heller ingenting som talar för att dessa "skumma" personer, som setts stryka omkring i området, har något med morden att göra.

Den pensionerade överåklagare, Sven-Erik Alhem, närvarande på rättegången som "expert", menar att advokaten "famlar i luften".

–Syftet är uppenbarligen att sätta myror i huvudet på hovrätten, säger Alhem till DN.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!