Måndag 20 Sep
Stockholm

Polisen: Torsk på Tallinn

Poliser testade livet som horkunder på andra sidan Östersjön.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

TALLINN. Fackliga företrädare från polisen har varit i den estniska huvudstaden och roat sig kungligt. Det talas om rysk kaviar, skumpa och prostituerade.

– Det här skadar inte bara Polisförbundets anseende utan också förtroendet för polisen, säger Jan Karlsén, Polisförbundets ordförande, i ett uttalande till PolisTidningen.

Oacceptabelt

Polisförbundet inleder nu en internutredning kring händelsen som inträffade hösten 2007 när polismännen var på en kombinerad konferens- och nöjesresa till Tallinn.

– Vi får tillsätta en gruppering som tittar på ärendet. Man måste förvissa sig om vad som har hänt. Om det är sant är det oacceptabelt att man använder facklig tid på detta sätt. Min åsikt är att det inte är etiskt korrekt att en polisman åker utomlands och gör något som är olagligt hemma. Alla fakta bör komma upp på bordet, säger Jan Karlsén till Polis Tidningen.

Sanningen ska fram

Det var tidigare i januari som TV4 Nyheterna avslöjande att flera av polismännen besökt en bordell under sin vistelse i Tallin. Trots att en svensk som köper sexuella tjänster utomlands, i ett land där det är tillåtet, inte kan dömas för brott i Sverige ser Polisförbundet allvarligt på det inträffade och avser att utreda vad som verkligen hänt.

– Om det är sant kan det bli en fråga om uteslutning. Men det är alldeles för tidigt att tala om detta i dagsläget. Varje enskild bör fundera över hur man kan försätta sig i en sådan situation och över konsekvenserna av sitt handlande, säger Jan Karlsén till Polis Tidningen.

Se klipp ur filmen Lilja 4-ever:

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela