Plan till Göteborg drabbat av motorhaveri

SAS-planet från Köpenhamn till Göteborg tvingades vända efter att en motor havererat.


Planet från Kastrup i Köpenhamn var på väg till Göteborg när något plötsligt gick snett. En motor havererade, vilket satte passagerarna i skräck under några minuter.

– Plötsligt hörde vi en oerhörd smäll och det skakade till i hela planet, säger en man från Göteborg som var ombord. Det blev dödstyst i planet. En skärrad flygvärdinna kom springande och sa att "en motor har stoppat", men att det inte var någon fara, säger en av passagerarna, enligt GP.

Flygplanet hade varit i luften i cirka 20 minuter när olyckan inträffade. Piloten beslutade då att vända tillbaka till Kastrup igen.

– Det var ganska omskakande. En del grät. Man tänkte på vad som hände i New York häromdagen. Och vi befann oss också över vatten, tillägger passageraren, som vill vara anonym.

Anna-Mette Philipsen på SAS pressjour i Köpenhamn, menar att det inte var en allvarlig incident, men kan inte berätta exakt vad som gick snett med motorn.

Inom en timme fick passagerarna kliva på ett nytt plan till Göteborg.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Misstänkt grovt brott i Södertälje

Systembolagets strul berodde på hackerattack från Nordkorea

2 timmar sedan
Det var hackare i Nordkorea som slog till mot Systembolagets logistik i Sverige i måndags. Genom att ta stora delar av logistikbolaget Skanlogs data gisslan i en så kallad ransomware-attack lyckades hackarna slå ut tre stora lagerlokaler i Stockholm och Eskilstuna. Det rapporterar Dagens Industri på tisdagskvällen.

Tesla levde inte upp till förväntningarna

3 timmar sedan
Tesla levde inte upp till marknadens förväntningar under det första kvartalet. Omsättningen sjönk med 9 procent jämfört med samma period förra året.

Teknikjättarna ledde uppgång på Wall Street

3 timmar sedan
De sju teknikjättarna ledde uppgången på USA-börserna på tisdagen. Svenska Spotify rusade efter en stark delårsrapport.

Tjäna 33 000 kronor i månaden bara på fonder – så gör du

3 timmar sedan
Det kommer ta ett tag, men när du väl sparat tillräckligt mycket pengar kommer du faktiskt kunna bli det som kallas för ekonomiskt oberoende. Knepet är inte några snabba cash. Istället handlar det om långsiktigt, tålmodigt sparande i indexfonder fram till pensionen. Så här går det till och så här lång tid tar det, enligt experten.

Lång väntan på bostad – kommun får miljonbot

igår 21:30
En kvinna i behov av särskild bostad enligt LSS fick vänta nästan två år innan hon fick ett boende. Det berodde enligt Luleå kommun på platsbrist, något förvaltningsrätten inte ser som en acceptabel orsak.