McCain öppnar sig om flygkraschen

Den republikanske presidentkandidaten var i toppform hos David Letterman.


David Lettermans största dragplåster var tillbaka. Den förre republikanske presidentkandidaten John McCain var på topphumör som aldrig förr när han gästade pratshowen i förra veckan. Några kilo lättare tog sig McCain an den mutanklagade guvernören i Illinois Rod Blagojevich, som har försökt sälja Obamas senatsplats till högstbjudande.

– Han kom till mitt kontor en gång på hans initiativ, efter att han nyss blivit vald till guvernör, och sa till mig att han skulle bli en stor reformator. Och det blev han ju, skrattade McCain.

Senast senatorn från Arizona gästade Letterman var i slutet på september då han drog 6,5 miljoner tittare, vilket var de största tittarsiffrorna på flera år och han slog därmed Oprah Winfrey. Besöket hos Letterman var det andra efter valkampanjens slut då han gästade Jay Leno i The Tonight Show.

Han passade på att berömma nyvalde presidenten och sin forne rival Barack Obama för sina senaste utnämningar. Och han gillar valet av Hillary Clinton som ny utrikesminister.

– Hon är väldigt kunnig i sakfrågorna. Jag tror att det är ett bra lag och jag tycker att hon är ett väldigt klokt val. Och jag skulle vilja säga att nyvalde presidenten Obama har gjort en rad kloka val vilket jag tycker visar en mittenorientering bland regeringen, vilket, uppenbarligen, är nödvändigt för USA och världen.

En nyfiken Letterman fick även veta om gångerna då McCain, som stridspilot, kraschade med flera flygplan och när han sköts ned över Nordvietnam och blev tillfångatagen. På platsen finns en staty som intygar att den "kände flygpiraten" John McCain där blev nedskjuten den 26 oktober 1967.

– Man får inte så många statyer. Åtminstone inte innan man är död, sa McCain.

Se John McCain hos David Letterman nedan.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!