Fredag 22 Okt
Stockholm

Brottsligt av Bodström

Svensk polis begår brott - regelbundet. Bodström visste - men gjorde inget.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

På Expressens debattsida avslöjas i dag att svensk polis begår brott. De har satt det i system. Justitiedepartementet vet om det, Riksåklagaren vet om det och Rikspolisstyrelsen vet om det. Det har lett till att minst 1 000 rättegångar i Sverige avkunnat dom på felaktig grund.

Det skriver i dag författaren och den grävande journalisten Dick Sundevall på Expressen debatt.

Och när Dick Sundevall ryter finns anledning att lyssna. Han är journalisten som avslöjade missförhållanden i fallet Joy Rahman – en man som blev oskyldigt dömd för mord på en äldre kvinna – och som sedan fick ett rekordstort skadestånd för den tid han fått sitta i fängelse. Han är också den man som avslöjade Trond Sefastsson-affären.

Trond var Kalla fakta-reportern som avskedades från sin tjänst sedan det framkommit att han mottagit 400 000 kronor från en man som var dömd för narkotikabrott.

Dick Sundevall skriver att olagligheterna har pågått sedan mitten av 90-talet. Polisen har gömt bevis. De har förstört bevis. De har begått mened och ägnat sig åt brottsprovokation. Och detta skedde med rättstatens goda minne. Thomas Bodström kände till detta när han var justitieminister – och han lät det fortgå.

Sundevall skriver att det här började komma fram i samband med rättegången mot poliskommisarie Olle Liljegren. Olle var en poliskommissarie som dömdes för brottslig verksamhet – som han påstod att han begått i tjänsten – och sedan fick avsked. Han har nu låtit sig intervjuas för Dick Sundevalls senaste bok: Hanteraren.

Utöver intervjuerna med Liljegren har Dick Sundevall genomfört över 60 intervjuer och använt sig av dokumentation när den funnits tillgänglig. Resultaten är skrämmande. Om det är sant är Sverige ingen rättstat – vår polismyndighet har blivit en stat i staten. De bestämmer vilka som är brottslingar, vilka som ska dömas – och för vad – Judge Dredd är här på riktigt.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela