Mp i debatt om EU

Miljöpartitoppar debatterar om man ska slopa utträdeskravet.


På måndagskvällen träffades miljöpartiets ekonomiskpolitiska talesperson Mikaela Valtersson och mp:s riksdagsledamot Ulf Holm i Uppsala för att debattera om miljöpartiet ska slopa sitt krav på EU-utträde, skriver Upsala Nya Tidning.

Det gröna partiet är mitt uppe i en medlemsomröstning. Gräsrötterna ska få avgöra om miljöpartiet ska fortsätta anfäkta åsikten att Sverige bör lämna EU. Eller i stället börja omdfamna medlemskapet. Och på så sätt bli mer regeringfähiga.

Till sin hjälp fick gräsrötterna i Uppsala lyssna till en debatt mellan Mikaela Valtersson, som vill ta bort kravet på utträde, och Ulf Holm, som vill ha det kvar.

- Syftet är att två av de starkaste företrädarna får debattera, säger Maria Gardfjell som är en av de ledande miljöpartisterna i Uppsala till UNT.

Enligt henne finns en tydlig majoritet för att ta bort kravet på utträde bland miljöpartisterna i Uppsala.

Medlemsomröstningen inom miljöpartiet pågår fram till den 30 september i hela landet.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Man togs på Arlanda med väska full med pengar

Billström om Iran: "Tar fokus från Gaza"

I natt attackerades Iran av israeliska drönare, enligt israeliska och amerikanska medier. Källor beskriver det som ett anfall i liten skala riktat mot atomteknikcentret Isfahan. Uppgifterna är mycket allvarliga och oroande. Det är viktigt att undvika en eskalering, säger utrikesminister Tobias Billström.

Polisen i Finspång rapporterar om trafikolycka

"Trafikolycka med stulen bil.", skriver polisen på sin hemsida.

Kriminellt kapital värt miljoner stoppat

Kontanter och egendom värda över 17,5 miljoner kronor. Så lyder resultatet av polisens jakt på kriminellt kapital vid gränsövergångar i syd förra veckan.

Polisen i Sigtuna rapporterar om bedrägeri

"Tullpersonal på Arlanda anträffar en resenär med en större mängd kontanter i väskan.", skriver polisen på sin hemsida.

Expert om Iran-Israel: Möjligt att det lägger sig

Den förmodat israeliska attacken mot Iran verkar vara återhållsam och mer av en markering från Israel, enligt Mellanösternexperter. Det finns en möjlighet nu att det lägger sig, säger Isabell Schierenbeck om konflikten.