Mp i debatt om EU

Miljöpartitoppar debatterar om man ska slopa utträdeskravet.


På måndagskvällen träffades miljöpartiets ekonomiskpolitiska talesperson Mikaela Valtersson och mp:s riksdagsledamot Ulf Holm i Uppsala för att debattera om miljöpartiet ska slopa sitt krav på EU-utträde, skriver Upsala Nya Tidning.

Det gröna partiet är mitt uppe i en medlemsomröstning. Gräsrötterna ska få avgöra om miljöpartiet ska fortsätta anfäkta åsikten att Sverige bör lämna EU. Eller i stället börja omdfamna medlemskapet. Och på så sätt bli mer regeringfähiga.

Till sin hjälp fick gräsrötterna i Uppsala lyssna till en debatt mellan Mikaela Valtersson, som vill ta bort kravet på utträde, och Ulf Holm, som vill ha det kvar.

- Syftet är att två av de starkaste företrädarna får debattera, säger Maria Gardfjell som är en av de ledande miljöpartisterna i Uppsala till UNT.

Enligt henne finns en tydlig majoritet för att ta bort kravet på utträde bland miljöpartisterna i Uppsala.

Medlemsomröstningen inom miljöpartiet pågår fram till den 30 september i hela landet.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Maldivernas fängslade expresident friad av HD

Geely säljer Volvoaktier för 14,5 miljarder

Kinesiska Zhejiang Geely Holding säljer hela innehavet av B-aktier i lastbilstillverkaren AB Volvo, meddelar bolaget i ett pressmeddelande.

Kristersson om Kinberg Batra: En förtroendekris

Statsminister Ulf Kristersson (M) välkomnar JO-utredningen kring landshövdingen och partikamraten Anna Kinberg Batras anställningshärva, men svarar inte på om regeringen fortfarande har förtroende för henne.

Sverige diskuterar luftförsvar till Ukraina

Statsminister Ulf Kristersson (M) bekräftar att Sverige ingår i ett tyskt initiativ om samarbete för att leverera luftförsvar till Ukraina. Men Kristersson vill inte utlova det begärda systemet Patriot.

Dianas kläder under klubban – så dyrt blir det

Axelvaddar, påskliljegult och glimrande guldknappar. En liten del av historien kan bli din – eller någon annans – när prinsessan Dianas berömda outfits snart går under klubban. Men det blir med största sannolikhet inte billigt.

Person död: Föll från hög höjd på jobbet

1 timme sedan
En person har avlidit efter en arbetsplatsolycka i Gävle, skriver polisen på sin webbplats.