Prinsen har flyttat in på slottet

Carl Philip väljer skånskt slott framför studentkorridorerna.


Prins Carl Philip har bestämt sig. Det blir inga studentkorridorer eller andrahandslyor för den nyblivne lantmätarstudenten. Enligt källor till Kvällsposten ska prinsen nu ha flyttat in på Skarhults slott, cirka 15 kilometer nordöst om Lund.

Det har spekulerats i var prins Carl Philip ska bo under sin studietid på lantbruksuniversitetet i Alnarp. Nu är det klart. Carl Philip har checkat in på Skarhults slott utanför Eslöv i Skåne.

Friherren Carl Johan von Schwerin, som bor på slottet med sin familj, varken bekräftar eller dementerar uppgifterna.

– Det där får du kolla med dem (hovet) i Stockholm om. Ring dem, säger han till SkD.

Prinsens tillfälliga värdpar har kopplingar till kungahuset eftersom Carl Johans faster Christina von Schwerin är en av drottning Silvias hovdamer medan en annan faster, Louise Lyberg, har varit statsfru enligt Kvällsposten.

Skarhults slott byggdes redan på 1580-talet och har genom historien ägts av såväl Karl XIV Johan som Oscar I.

Prins Carl Philip ska enligt uppgift hyra en trerummare i slottet, som en gång varit i dansk ägo. Tillsammans med prinsen bor studiekompisen Henrik Weijber som är gift med Riksidrottsförbundets ordförande Karin Mattsson-Weijber.

Under sin lediga tid från studierna i växtodling och skogsbruk på Alnarp kan prisen till exempel umgås med familjen von Schwerin, arrangera slottsfester eller intressera sig för projekten på Skarhults slott.

Vindkraften som värmer upp slottet, eller den 900 hektar mark stora växtodlingen där malt, ärtor och vete odlas är projekt som säkert kan intressera en naturintresserad prins.

Men prinsen får nog räkna med att klara sig utan betjänt eftersom den siste betjänten slutade på Skarhults slott redan på 1950-talet, skriver Skånska Dagbladet.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

Då kan bitcoinutbudet halveras

1 timme sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

1 timme sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

1 timme sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

2 timmar sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

2 timmar sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.