Carl Philip vill lämna offentligheten

Prinsen ser fram emot ett bondeliv utan strålkastare.


Prins Carl Philip förvånade sina systrar kronprinsessan Victoria och prinsessan Madeleine. Ingen hade föreställt sig att han drömde om att bli lantbrukare, och det stora steget togs när han flyttade ner till den skånska myllan för att plugga till lantmästare, det vill säga bonde.

Under åren har han praktiserat på Stenhammars gods, kört traktor och kollat på kungen när han kört skopa. Allt för att förkovra sig inför sin nya roll - den som inte syns i rampljuset. Carl Philip passade på under praktiken att förlösa kalvar och röja i skogen.

– Jag hjälpte också till att förlösa kalvar, avslöjar han. Vi var också ut en hel del i skogen och röjde. Det var ett skönt liv. Det var tidiga morgnar och oerhört nyttigt, säger prinsen till Expressen.

Bondelivet får honom att lysa och må bra. Även om dyslexin gör studierna mer tidskrävande har han siktet inställt på vad han vill göra i framtiden.

– Jag är lite tudelad. Jag har nu insett att jag både gillar livet på landet och livet i stan. Det är en lugnare och mer anonym tillvaro på landet, säger han till Expressen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!