Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Pedofil jagas efter ny attack

- 23/07/2010, 16:44 -

Stian Lysberg Solum / SCANPIX NORGE / SCANPIX

Sedan ett år tillbaka jagar polisen en pedofil misstänkt för att ha ofredat 30 barn. Nu tror polisen att mannen attackerat ytterligare två flickor, 7 och 8 år gamla.

STOCKHOLM. Flickorna ofredades i onsdags av mannen, i ett trapphus i Skarpnäck. Av flickornas berättelse tror polisen att det rör sig om samma man som tros ha antastat ett trettiotal flickor runt om i Stockholm

Pedofilen har attackerat flickor i åldern 7-9 år i Västerort, Nacka, Södertörn och i city. Och sättet han går tillväga följer ett mönster. Han säger till flickorna att han är kissnödig och ber barnet om koden till dörren. Därefter blottar han sig för dem, men vissa gånger har han även onanerat inför barnen.

– Vi är oroliga för att han ska gå längre än att bara blotta sig. Han är så enträgen och har lagt upp ett system för att få med sig barnen, säger Torstein Norman, tf kriminalpolischef på Söderortspolisen.

Polisen ber nu allmänheten om hjälp att hitta mannen. Han beskrivs som 25–30 år, cirka 170 centimeter lång, har smal kroppsbyggnad, kortklippt svart hår, bruna ögon och ljusbrun hy.

– Vi betecknar det här som så allvarligt och det är spridning över hela Stockholmsregionen, sägerTorstein Norman, till Expressen.