Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Knarkfabrik i Malmölägenhet

Nyheter | 23/01/2009 20:46

Mannen hade 75 haschplantor i en liten etta.

En 24-årig man hade en regelrätt knarkfabrik i sin enrumslägenhet i centrala Malmö.

När polisen slog till mot lägenheten hittades 75 cannabisplantor i bostaden, skriver Kvällsposten.

24-åringen bodde inte själv i lägenheten, utan använde den endast för att odla cannabis. Bodde gjorde mannen hemma hos sin flickvän.

– Det var mycket avancerat och imponerade på mig. Jag har aldrig sett en sådan fin anläggning. All tänkbar apparatur fanns i lägenheten, säger Peter Reutersten, kriminalinspektör vid Malmöpolisen till KvP.

Hela lägenheten var inredd med det enda syftet att producera knark. Fläktar och kolsyretuber hade installerats, väggarna var klädda i aluminium och fönsterrutorna var igenspikade.

– Det var otroligt professionellt. Han har sagt att han lärt sig allt i Holland, säger Peter Reutersten till Kvällsposten.

Efter ett tips till polisen inleddes intensiva spaningar mot mannens lägenhet, och till slut kunde ett tillslag mot cannabisfabriken göras.

– Han var dum nog att komma ut rökandes cannabis från lägenheten. Då kunde vi göra en husrannsakan, säger Peter Reutersten till Kvällsposten .

24-åringen har erkänt odlingen och åtalades på torsdagen vid Malmö tingsrätt misstänkt för narkotikabrott.

Skrivet av: