Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Black Week börjar om

 
Dagar
 
Timmar
 
Minuter
 
Sekunder

Knarkfabrik i Malmölägenhet

Nyheter | 23/01/2009 20:46

Mannen hade 75 haschplantor i en liten etta.

En 24-årig man hade en regelrätt knarkfabrik i sin enrumslägenhet i centrala Malmö.

När polisen slog till mot lägenheten hittades 75 cannabisplantor i bostaden, skriver Kvällsposten.

24-åringen bodde inte själv i lägenheten, utan använde den endast för att odla cannabis. Bodde gjorde mannen hemma hos sin flickvän.

– Det var mycket avancerat och imponerade på mig. Jag har aldrig sett en sådan fin anläggning. All tänkbar apparatur fanns i lägenheten, säger Peter Reutersten, kriminalinspektör vid Malmöpolisen till KvP.

Hela lägenheten var inredd med det enda syftet att producera knark. Fläktar och kolsyretuber hade installerats, väggarna var klädda i aluminium och fönsterrutorna var igenspikade.

– Det var otroligt professionellt. Han har sagt att han lärt sig allt i Holland, säger Peter Reutersten till Kvällsposten.

Efter ett tips till polisen inleddes intensiva spaningar mot mannens lägenhet, och till slut kunde ett tillslag mot cannabisfabriken göras.

– Han var dum nog att komma ut rökandes cannabis från lägenheten. Då kunde vi göra en husrannsakan, säger Peter Reutersten till Kvällsposten .

24-åringen har erkänt odlingen och åtalades på torsdagen vid Malmö tingsrätt misstänkt för narkotikabrott.

Skrivet av: