Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Knarkande rugbystjärna ber om ursäkt

Sport | 20/01/2009 21:29

Den engelska landslagsmannen Matt Stevens medger att han behandlas för drogberoende.

En av Englands största rugbytalanger – har testat positivt för narkotika. 26-årige Matt Stevens skulle ha åkt med Englands landslag på ett träningsläger i Portugal nästa vecka. Nu är han både utkickad ur truppen och avstängd från sitt klubblag Bath.

Det var en djup ångerfull Stevens som mötte pressen.

– Som alla drogproblem märker du inte vad som händer och sedan blir det mer och mer och innan du vet ordet av har du ett problem. Det finns gott om droger i samhället och jag förstår nu at jag har ett problem. Jag har redan tagit de första stegen mot att ta itu med det. Om inget annat hoppas jag att jag kan tjäna som ett exempel på hur man inte ska uppträda och på hur oerhört dumt det är att syssla med droger, säger den Sydafrikafödde Matt Stevens.

Rugbystärnan har tidigare varit med i teveprogrammet The X Factor: Battle of the Stars. Där hade han Ozzy Osbournes fru och manager Sharon som mentor. En kvinna som på nära håll sett vad flitig drogkonsumtion kan göra med en människa.

Matt Stevens försöker förklara hur han hamnade i drogträsket.

– Det började med ett några nätter när man tog det efter en utekväll med polarna. Det var ingen stor grej, men det är problemet med droger, det blir så snabbt det med droger. Jag skuelle vilja be om ursäkt till alla som med rätta känner sig svikna av mitt extremt oansvariga uppträdande, säger Matt Stevens enligt The Telegraph.

Matt Stevens på X Factor:

Skrivet av: