Stockholm

Känd författare fast för knarkbrott

"Jag har inte köpt kokain mer än kanske sju, åtta gånger i mitt liv."


Läs mer

Polisen fortsätter sin punktmarkering av kända svenskars drogförehavanden.

En erkänt duktig författare, en av Sveriges främsta med flera prestigefyllda priser på spiselkanten, greps den 10 januari av polisen, misstänkt för knarkbrott. Det var efter ett intensivt spaningsarbete, till följd av ett tips, som mannen kunde gripas med ett gram kokain på fickan.

Det var när mannen lämnade en lägenhet, där det sedan tidigare är känt att droghandel pågår, som polisen närmade sig mannen och delgav honom misstanke om brott. Mannen visiterades och visade sig mycket riktigt bära på ett gram kokain.

– Jag har inte köpt kokain mer än kanske sju, åtta gånger i mitt liv, säger författaren till Aftonbladet.

"En tillfällighet"

I samband med att författaren greps slog polisen även till mot den lägenhet där han misstänks ha införskaffat narkotikan. I lägenheten fanns vid tillfället fyra män – alla grovt kriminellt belastade. Lägenhetsinnehavaren greps och anhölls, polisen säkrade även bevis i form av en bild på knarkhandlaren med ett parti narkotika, uppger Aftonbladet.

Författaren menar att det rör sig om en ren tillfällighet att han greps med narkotika på sig och att det är ett liv han sedan länge lämnat bakom sig.

– Det här var en engångsföreteelse. Eftersom jag ser mig som en förebild för många unga människor känns det här rätt jobbigt. Hade det varit på 90-talet hade jag inte blivit så förvånad, säger författaren, till Expressen.

Skrivet av:

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.