Rekordstort kap av råopium

Det största beslaget av råopium i Sverige någonsin togs i tullen i Göteborg.


Sex personer sitter häktade i Mölndal misstänkta för att ha försökt smuggla in ett stort parti råopium till Sverige.

–Beslaget av råopium är det största från flygresenärer till Sverige, säger Tullverkets presstjänst till Nya Wermlands-Tidningen. Hur stort partiet är i kilo vill dock myndigheterna inte uppge.

Myndigheterna tror att opiet skulle förädlas till heroin och morfin i Sverige. Beslaget skedde i måndags när två kvinnor klev av sitt flyg på Landvetter utanför Göteborg. De hade resväskorna fyllda med råopium, uppger tidningen.

En av de sex häktade är frihetsberövad på den mildare av de två häktningsgraderna. Det innebär ny häktesförhandling om henne efter en vecka. En kvinna och två män kommer från Arvika, en kvinna är från Stockholm, medan en kvinna och man bor i Norge.

Det största parti råopium som gjorts i Sverige på land skedde i Stockholm förra året. Då handlade det om 99,5 kilo med ett beräknat gatuvärde i missbrukskretsar på 50 miljoner kronor enligt NWT.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Turkisk uppmaning om enighet efter Hamasmöte

Kriminalvårdare döms för våld mot intern

En kriminalvårdare på Skänningeanstalten döms av Linköpings tingsrätt för att ha misshandlat en intern.

Sex häktade efter rekordstort knarkbeslag

Sex personer har begärts häktade för synnerligen grovt narkotikabrott. De greps i samband med en stor polisinsats i Nynäshamn söder om Stockholm på torsdagen.

Tusentals drabbade av strömavbrott

1 timme sedan
Ett strömavbrott har under lördagen drabbat Eons kunder i Upplands Väsby kommun norr om Stockholm. Som mest berördes drygt 12 000 av Eons kunder.

Jasmin lever som hemmafru: "Råd att leva på en inkomst"

1 timme sedan
Kan man leva som hemmafru och ändå ha en trygg privatekonomi? Nyheter24 har pratat med Jasmin som lever som hemmafru, och hållbarhetsekonomen Madelén Falkenhäll, för att svara på det.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Helsingborg

1 timme sedan
"Singelolycka på Sofiebergsvägen.", skriver polisen på sin hemsida.