Kvinna dog efter misskötsel

Den 88-åriga kvinnan avled till följd av misskötsel i vården.


BORÅS. Kvinnan led av både hjärtsvikt och njursvikt. Dessutom hade hon infekterade sår på benen. Sedan 2007 lades såren om av en sjuksköterska från kommunen.

88-årigen var vid flera tillfällen inlagd på Borås lasarett och behandlades också på ett korttidsboende. Sedan skrevs hon ut och fördes till sitt boende. Vid det laget hade benen läkt, men varade fortfarande.

Sköterskan besökte henne samma dag och uppgav att ett återbesök skulle göras dagen efter för att kontrollera såren. Enligt kvinnans brorson gjordes aldrig någon kontroll och kvinnan fick ingen hjälp förrän tre dagar sedan. Då var benen på nytt svullna och hon blev allt sämre.

Dagen efter fördes hon till sjukhus med misstänkt rosfeber, men hennes liv gick inte att rädda. Enligt uppgifter avled kvinnan till följd av de infekterade bensåren. Nu har sjuksköterskan anmälts av brorsonen till HSAN. Den medicinskt ansvariga sjuksköterskan i Borås, Anne-Marie Lidberg, vill inte uttala sig om händelsen.

– Det får avgöras av HSAN om sjuksköterskan har brustit. Jag kan inte gå händelserna i förväg, säger hon till GT.

Skrivet av:

Senaste nytt

Regeringen föreslår nya avlyssningslagar

Ambulanspersonal i Gaza: Behöver år av terapi

Barn sprängs ihjäl och kollegerna dör i bombregnet. Med livet som insats försöker ambulanssjukvårdare försöker rädda liv i krigshärjade Gaza. Det här kriget har varit ett av de tuffaste, säger en sjukvårdare i en dokumentär från arabiska BBC.

Källor: Iran förser Ryssland med robotar

Iran har försett Ryssland med flera hundra ballistiska robotar, skriver Reuters på sin sajt.

Juice återkallas – kan innehålla plastbitar

Axfood återkallar Garant tropisk juice utan fruktkött efter att leverantören vid en kontroll har hittat plastbitar i vissa förpackningar. Återkallandet gäller enlitersförpackningar med bäst före-datum den 19 april.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Åsele

"Polisen får in en anmälan om en viltolycka i Nordanås, nordväst om Fredrika.", skriver polisen på sin hemsida.

Kristianstad: Polisen rapporterar om brand

"Brand i kyrka, Vittskövle.", skriver polisen på sin hemsida.