Polisen sköt ihjäl man i Trelleborg

En polispatrull har skjutit ihjäl en man i en stuga i Trelleborg.


En 57-årig man sköts till döds av poliser i samband med en insats i Trelleborg under söndagsnatten.

Mannen rusade mot två poliser med knivar i händerna när de avlossade tre snabba skott mot honom. 57-åringen avled omedelbart, skriver Sydsvenskan.

Vid 20.30-tiden på söndagen fick Skånepolisen ett telefonsamtal från en aggressiv man.

– Han sa att han hotade att skjuta om det kom någon polis till honom. Han berättade att han hade vapen och att han var trött på allting, berättar Eva Westford, informationsansvarig vid Skånepolisen, för Sydsvenskan.

Samtalet fortsatte i femton minuter och ju längre samtalet fortgick fick polisen en känsla av att de skulle ta det hela på allvar.

När polisen lyckats ta reda på mannens identitet visade han sig vara känd av personalen efter att han ringt SOS Alarm ofta.

Skånepolisen bestämde sig för att genomföra en isats och skickade flera polispatruller samt piketstyrkan till den 57-årige mannens adress i utkanten av Trelleborg. När polisen förberedde sig att gå in i huset gick först två piketpoliser fram för att kolla läget. Klockan var då 00.10, och poliserna såg mannen genom ett fönster.

Då ytterdörren var olåst beslöt sig poliserna för att gå in i huset.

– De hann knappt in innan mannen kom rusande mot dem med knivar i händerna framför sig, uppger Westford för Sydsvenskan.

Poliserna avlossade då tre snabba skott mot mannen, som sjönk ned på golvet. Trots försök med hjärt- och lungräddning lyckades inte 57-åringes liv räddas. Han avled omedelbart.

Polisen ska nu göra en intern undersökning av dödsskjutningen, samt genomföra en teknisk undersökning på platsen där skottlossningen ägde rum, skriver Sydsvenskan.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stora översvämningar i östra Afrika

Olycksfärja sätts in för passagerartrafik

1 timme sedan
Passagerarfärjan Marco Polo kommer åter att sättas in i trafik i mitten av 2024, rapporterar lokala medier.

FN-expert: Gazas sjukvårdssystem utplånat

1 timme sedan
Israels krig i Gazaremsan har "utplånat" sjukvårdssystemet i det palestinska området, säger FN:s särskilda rapportör för rätten till hälsa.

Man gripen – ska ha skjutit mot polis

2 timmar sedan
En beväpnad man barrikaderade sig i en lägenhet och misstänks ha skjutit mot polis i Smedjebacken på måndagskvällen. Han greps efter att polisens förhandlare lyckats övertala honom att ge upp.

Kunderna rasar på Marabou: “Ingen bryr sig”

igår 22:18
Marabou ska ta tillbaka en gammal chokladkaka-smak in i sortimentet igen. Men nu rasar kunderna över att det inte är den smaken som folk faktiskt vill ha tillbaka.

Muntra miner på Wall Street

igår 22:08
Det var muntert på New York-börsen när handelsveckan inleddes. De tre ledande indexen slutade alla på plus.