Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Alexandramannen" i fängelsehärva

Nyheter | 27/01/2009 15:05

En av Sveriges värsta sexförbrytare, "Alexandramannen", JO-anmäler Salbergaanstalten för att ha tystat ner en intern.

SALA. "Alexandramannen", Atheer al Suhairy, är en av Sveriges värsta sexförbrytare som opererat via Internet. Han avtjänar ett tioårigt fängelsestraff vid Salbergaanstalten för en rad våldtäkter och övergrepp mot minderåriga flickor. Al Suhairy är även ordförande i anstaltens Förtroenderåd och kämpar för internernas rättigheter.

Nu anmäler Al Suhairy fängelset till Justitieombudsmannen för att kriminalvårdare ska ha tvingat en medintern att lämna ifrån sig sitt ett brev han fått från polisen. Via Förtroenderådet anklagar Al Suhairy kriminalvården för att ha tystat internen när han ville anmäla brevhändelsen.

Al Suhairy hävdar att de anställda hotade med att sätta internen i isoleringscell om han gjorde en JO-anmälan. JO har inlett nu en granskning av fallet.

I en debattartikel diskuterar Kriminalvårdsdirektör Birgitta Göransson om "Ett centralt förtroenderåd riskerar att utnyttjas som en plattform av kriminella nätverk", via Göteborgs-Posten.

En av Sveriges värsta sexförbrytare

Förtroenderådets ordförande, Atheer Al Suhairy, använde täcknamnet Alexandra och förgrep sig på minst 58 flickor och dömdes till 10 års fängelse samt livstids utvisning 2007. Han använde pengar, hot och våld för att fullborda de sexuella övergreppen efter chattkontakter via Internet.

Skrivet av: