Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Pedofil vinner välgörenhetsjackpot

Nyheter | 13/01/2009 16:32

Och vinnaren är: En dömd sexbrottsling.

Lotteriet i Alaska, som hjälper sexoffer, fick sig en rejäl överraskning när det blev känt vem som vunnit den härliga prispotten på närmare fyra miljoner kronor.

Alec Ahsoak, som är dömd både 1993 och 2000 för sexuellt utnyttjande av minderårig, trädde fram i lördags med den vinnande lotten för Lucky Time Pull Tabs jackpot.

–Det här var ju inte riktigt som vi hade tänkt det, berättar Nancy Haag, en av personerna bakom lotteriet, för CNN.

En medlem i styrelsen för välgörenhetsorganisationen, Eric Croft, anser att fallet belyser hur pass vanligt förekommande sexbrott är i Alaska.

– Jag tror att detta visar på hur dominerande denna typ av brott är här. Vi hoppas nu innerligt att han ger en del av pengarna tillbaka och hjälper utsatta offer, sade Croft till Anchorage Daily News.

Alaska är delstaten med flest sexbrott per capita av alla delstater i USA, enligt statistik från FBI skriver CNN.

Enligt lotteriorganisatören Abe Spicola, som äger lotteriet, uppgav Alec Ahsoak att han ska köpa ett nytt hus och donera en del av pengarna till Gud, som välgörenhet.

Lagen i Alaska säger att alla vinstspel måste gynna välgörenhetsorganisationer på något sätt.

Se en privatperson diskutera nyheten på Youtube:

Skrivet av: