Fredag 28 Jan
Stockholm

Pedofilen polisen inte kunde stoppa

55-årige, Jose Chueca, fick jobb som fotbollstränare för ungdomslag, trots att han är dömd till 77 års fängelse för flera våldtäkter mot barn och efterlyst av Interpol.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Denne man har lyckats undkomma polisen och slingra sig ur lagens grepp så många gånger att man betraktar det som ett rejält misslyckande från polisens sida.

– Det här är en polisblunder av värsta sort, säger en poliskälla, till The Sun.

55-årige Jose Luis Magana Chueca dömdes till 77 års fängelse 1991, för minst 15 dokumenterade sexuella övergrepp mot barn i Spanien.

Jose Chueca jobbade som fotbollstränare och musiklärare i Spanien och det var då han utnyttjade barnen sexuellt. Han gav sig på både pojkar och flickor i duschen och dömdes till slut för sexuella övergrepp. Trots detta släpptes fri han mot borgen i väntan på överklagan.

Efterlystes av Interpol

Chueca såg då sin chans och flydde till Kenya och sedan vidare till Tyskland där han fortsatte begå grova övergrepp mot barn. Chueca efterlystes av Interpol efter att ha våldtagit en tysk nioårig flicka.

Chueca flydde till England och greps där 2003. Spanien försökte då få honom utlämnad för att han skulle avtjäna sitt straff där. Men på grund av en juridisk tioårsregel misslyckades överlämnandet och han gick fri ännu en gång.

Godkändes som skoltaxiförare och fotbollstränare

Chueca fortsatte sin våldtäktsturné. Han fick jobb som skoltaxiförare för utsatta barn och fotbollstränare för ett ungdomslag, trots att arbetsgivarna visste om hans kriminella bakgrund.

En brittisk familj har nu anmält José Chueca för sexuella övergrepp på deras tioåriga dotter som åkt skolskjuts med honom. Han är dock fortsatt på fri fot mot borgen, ännu en gång, i väntan på förhandlingar.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela