Tisdag 27 Sep
Stockholm

Krisgrupp kallas samman i Kiruna

Kirunabor oroar sig över vart barnen ska ta vägen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Både elever och föräldrar har visat stor oro på internet över branden i Lomboloskolan. Många är rädda för att att barnen kommer tvingas byta skolkompisar och att de kommer att färdas långt till den nya skolan och tvingas åka skolbuss. Föräldrar och anhöriga fäster nu sitt hopp till att kommunchefen och skolchefen ska lösa situationen snabbt.

Det var kommunchefen Stefan Hämäläinen som var ansvarig för den snabba krisorganisationen under onsdagkvällen. Enligt honom gick det snabbt att bemanna växeln och få ihop personal från socialförvaltningen för de som behövde samtalsstöd, skriver Norrbottens-Kuriren .

Det stora problemet som talas om nu är var de 255 eleverna ska ta vägen nu. Kirunas ledning har ännu inte löst problemet.

– Vi har ju inga tomma lokaler redo som kan ta emot så här många elever. Vi måste ta itu med planeringen i morgon och försöka lösa det här. Under torsdag och fredag blir det ingen skolundervisning. Men nästa vecka hoppas jag att vi ska kunna komma i gång, säger skolchef Peter Nordmark till Norrländska Socialdemokraten.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.