Krisgrupp kallas samman i Kiruna

Kirunabor oroar sig över vart barnen ska ta vägen.


Både elever och föräldrar har visat stor oro på internet över branden i Lomboloskolan. Många är rädda för att att barnen kommer tvingas byta skolkompisar och att de kommer att färdas långt till den nya skolan och tvingas åka skolbuss. Föräldrar och anhöriga fäster nu sitt hopp till att kommunchefen och skolchefen ska lösa situationen snabbt.

Det var kommunchefen Stefan Hämäläinen som var ansvarig för den snabba krisorganisationen under onsdagkvällen. Enligt honom gick det snabbt att bemanna växeln och få ihop personal från socialförvaltningen för de som behövde samtalsstöd, skriver Norrbottens-Kuriren .

Det stora problemet som talas om nu är var de 255 eleverna ska ta vägen nu. Kirunas ledning har ännu inte löst problemet.

– Vi har ju inga tomma lokaler redo som kan ta emot så här många elever. Vi måste ta itu med planeringen i morgon och försöka lösa det här. Under torsdag och fredag blir det ingen skolundervisning. Men nästa vecka hoppas jag att vi ska kunna komma i gång, säger skolchef Peter Nordmark till Norrländska Socialdemokraten.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

Person skjuten under jakt

En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.

Razzior mot ryskt spionnätverk i Polen

Polsk säkerhetstjänst uppger att en räd genomförts mot ett ryskt spionnätverk. Räden har genomförts i samband med tjeckisk underrättelsetjänst.

SMHI varnar – här blir det snö i påsk

Snöfall, sol, plusgrader och sedan återigen kallt. Jag skulle beskriva påskvädret som ostadigt över landet, säger Christopher Greenland, meteorolog vid SMHI.

Expresidenten Zuma stoppas från val i Sydafrika

Sydafrikas tidigare president Jacob Zuma har exkluderats från landets val i maj, meddelar valmyndigheten.

Femte person misstänkt för väskmordet

Ytterligare en person, en 27-årig kvinna, har häktats i sin utevaro misstänkt för inblandning i det så kallade väskmordet på Värmdö utanför Stockholm, rapporterar Smålandsposten.