Onsdag 27 Okt
Stockholm

Fängelse för kvinnomisshandel

Mannen misshandlade sin flickvän och hotade henne så att hon inte vågade anmäla.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

HÄSSLEHOLM. Kärleksrelationen tog sig till slut våldsamma uttryck. Den 35-årige mannen slog och sparkade sin 30-åriga flickvän. Han satte ett skarpladdat gevär mot hennes huvud och hotade att klippa av hennes fingrar med en avbitartång om hon gick till polisen.

– Trots allt som han gjort mot mig, har jag älskat honom och försökt hjälpa och stötta honom. Jag ville inte anmäla honom, sa flickvännen när hon under stor vånda hördes i rätten, enligt Skånskan.

Kvinnan var i så dåligt skick att polisen fick eskortera henne till rättegången. Men 35-åringen förklarar sig oskyldig till anklagelserna.

– Anklagelserna är totalt grundlösa, påstår han.

Åtalet styrks, förutom av kvinnans berättelse, av tekniskt bevisning, rättsintyg och dokumenterade fotografier på kvinnans skador. Den skånebaserade gärningsmannen har gått igenom en så kallad paragraf sju-undersökning, där man utrett hans psykiska hälsa. 35-åringen visar inga tecken på att lida av någon allvarlig psykisk störning. Han väntas därför dömas till fängelse, enligt tingsrätten. Tills dom faller sitter han kvar i häktet.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela