Fängelse för kvinnomisshandel

Mannen misshandlade sin flickvän och hotade henne så att hon inte vågade anmäla.


HÄSSLEHOLM. Kärleksrelationen tog sig till slut våldsamma uttryck. Den 35-årige mannen slog och sparkade sin 30-åriga flickvän. Han satte ett skarpladdat gevär mot hennes huvud och hotade att klippa av hennes fingrar med en avbitartång om hon gick till polisen.

– Trots allt som han gjort mot mig, har jag älskat honom och försökt hjälpa och stötta honom. Jag ville inte anmäla honom, sa flickvännen när hon under stor vånda hördes i rätten, enligt Skånskan.

Kvinnan var i så dåligt skick att polisen fick eskortera henne till rättegången. Men 35-åringen förklarar sig oskyldig till anklagelserna.

– Anklagelserna är totalt grundlösa, påstår han.

Åtalet styrks, förutom av kvinnans berättelse, av tekniskt bevisning, rättsintyg och dokumenterade fotografier på kvinnans skador. Den skånebaserade gärningsmannen har gått igenom en så kallad paragraf sju-undersökning, där man utrett hans psykiska hälsa. 35-åringen visar inga tecken på att lida av någon allvarlig psykisk störning. Han väntas därför dömas till fängelse, enligt tingsrätten. Tills dom faller sitter han kvar i häktet.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

700 instängda i australisk avkrok

Israel uppges ha attackerat mål i Syrien

Israel har attackerat flera militära mål på landsbygden utanför Damaskus natten till tisdag, enligt statliga syriska medier.

USA: Vapen förstörda i Jemen

Sju sjömålsrobotar, tre attackdrönare och tre containrar med vapen tillhörande den Iranstödda Huthirörelsen i Jemen förstördes av USA:s militär under måndagen, enligt ett uttalande.

SAS kan få böta – passagerare saknade covidtest

1 timme sedan
Flygbolaget SAS kan få böta i Danmark för att ha brutit mot reglerna under coronapandemin.

Örebro bötfäller sig själv efter bygglovsmiss

2 timmar sedan
Bygg- och miljönämnden i Örebro bötfäller markplanerings- och exploateringsnämnden i samma kommun efter att man missat att ett tillfälligt bygglov för en parkeringsplats gått ut, skriver Nerikes Allehanda.

Nvidia presenterar ny AI-processor

3 timmar sedan
Amerikanska chiptillverkaren Nvidia presenterar en ny processor som vd Jensen Huang hoppas ska stärka bolagets dominans inom AI-hajpen, som redan gjort bolaget till världens tredje högst värderade börsbolag.