Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Medlemmar från Brödraskapet åtalas

Nyheter | 30/09/2008 12:04

Männen åtalas för rån, utpressning, olaga frihetsberövande och olaga hot.

Rättegångarna mot de två män med kopplingar till Brödraskapet avslutas i dag i Hässleholms tingsrätt.

Männen, en 29-åring och en 44-åring, åtalas för rån, utpressning, olaga frihetsberövande, olaga hot och grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel. Händelserna skall ha skett i maj, juni och juli.

– Åklagaren yrkar på upp till fyra års fängelse för 44-åringen och mellan 1,5 till 2 års fängelse för 29-åringen, som redan avtjänar ett fängelsestraff på tio månader för tidigare brott, skriver Norra Skåne.

Samtidigt yrkar 44-åringens försvarare på skyddstillsyn, eftersom hans klient nu är "motiverad att förändra sitt liv".

Det var den 2 maj i år som de båda tog sig in i en lägenhet i Hässleholm och misshandlade en man och en kvinna. 44-åringen hotade paret med kniv och fick kvinnan att hämta ut 5 500 kronor från sitt bankomatkonto. Men 44-åringen återvände till paret under flera tillfällen och krävde ytterligare pengar. Bland annat har han jagat mannen och satt en kniv mot mannens hals.

– Situationen har varit mycket hotfull och paret har allvarligt fruktat för sina liv, sa kammaråklagare Malin Paulsson till Norra Skåne i en tidigare artikel.

Skrivet av: