Filmstjärna gripen i Göteborg

Den guldbaggebelönade skådespelerskan sparkade och kastade mobilen i ansiktet på polisen.


Den svenska skådespelerskan Haddy Jallow greps natten till fredagen på ett hotell i Göteborg.

– Hon är misstänkt för våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd och hot mot tjänsteman, säger Lennart Jernbrand vid citypolisen i Göteborg till GT.

Filmstjärnan uppges ha sparkat mot flera poliser och kastat sin mobiltelefon i ansikten på en av dem.

Efter att ha uppträtt bråkigt och varit berusad greps skådespelerskan klockan 00.40 natten till i går på ett hotell i centrala Göteborg. Hon omhändetogs av vakter och gick till fysiskt angrepp mot polispatrullen när den anlände.

– Hon har hotat patrullen till livet ett flertal gånger. Hon gjorde kraftigt motstånd och fortsatte att sparka mot patrullen under hela ingripandet, säger Jernbrand till GT.

Under resan till polissationen fortsatte skådespelerskan göra motstånd.

– I polisbilen på väg in till stationen hotade hon en kvinnlig polis till livet genom att påtala att hon "skulle hamna i rullstol", säger Lennart Jernbrand.

Haddy Jallow är 23 år och belönades med en guldbagge för bästa kvinnliga huvudroll i Daniel Fridells film Säg att du älskar mig från 2006. Vid femton års ålder castades hon för en biroll i SVT:s En klass för sig.

Hon försattes på fri fot i går morse, skriver GT.

Nyheter24 har försökt nå Haddy Jallow för en kommentar.

Trailer till "Säg att du älskar mig":

Haddy Jallow blir intervjuad av Mingel-TV och sjunger "Blinka lilla stjärna":

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

GB-ägaren Unilever kapar 7 500 jobb

Aktiespararna om Thunberg: "Snälla, väx upp"

Civil olydnad gör inte bolag med hållbara, anser Aktiespararnas vd Joacim Olsson efter SAS bråkiga bolagsstämma på måndagen där bland andra klimataktivisten Greta Thunberg protesterade mot flygbolagets miljöskadliga verksamhet.

Stockholmsbörsen på väg mot dyster inledning

Stockholmsbörsen förväntas öppna med en svag nedgång enligt IG Markets. Detta efter att handeln backat under gårdagseftermiddagen och stängt nedåt.

Efter ryska rykten: Nej, Charles är inte död

Nyheten slog ned som en bomb i ryska medier under måndagen: Storbritanniens kung var död. Men det var han inte.

SBAB sänker bolåneräntorna

Statliga banken SBAB sänker listräntorna för bolån med 0,05 procentenheter gällande bindningstider på tre månader och ett år.

Flera brister vid utvärdering av bistånd

Gott om information om verksamheters resultat – men när det kommer till långsiktiga effekter brister det. Regeringens rapportering av biståndets resultat saknar dessutom ofta den information som riksdagen efterfrågar.