Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Branson ska utbilda svenskar

Nyheter | 26/09/2008 20:11

Superentreprenören kommer till Sverige i november.

Richard Branson, god för 28 miljarder kronor och mannen bakom Virgin, ska lära svenskar mer om ledarskap. Men det är inte allt. Han kommer främst till Vinterträdgården på Grand Hotel i Stockholm för att dela ut priset "Årets ledare". Arrangemanget står Affärsvärlden för och det är för 25:e året i rad som tidningen korar en vinnare.

Jon Åsberg, chefredaktör på Affärsvärlden, ville slå på stort inför årets prisutdelning och kom fram till att Branson skulle bli bäst för evenemanget:

– Richard Branson är en av världens främsta ledare, entreprenörer och inspiratörer.

Eventfirman Zap fick i uppdrag att fråga Branson om han ville komma - svaret blev ja. Efter ledarskapstalet kommer det även att hållas en frågestund. 500 personer kommer att bjudas till middagen och prisutdelningen som hålls den 4 november, skriver Realtid.se.

– Genom åren är det många prominenta ledare som har fått vårt pris, säger Åsberg och nämner Ericssons vd Carl-Henric Svanberg, H&M:s styrelseordförande Stefan Persson och förra året gick priset till Alfa Lavals vd Lars Renström.

Branson, 57, är mest känd för sitt flygbolag Virgin Atlantic samt för nya projektet Virgin Galatic som anordnar turistresor ut i rymden. Han har tidigare drivit en postorderbaserad skivaffär i början på 70-talet.

Skrivet av: